Kütahya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin yeni asfalt sezonu, Tavşanlı ilçesine bağlı Güzelyurt köyünden başladı.
2012 İl Özel İdare programında olan yol yapımı için tören düzenlendi. Törene Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Milletvekili Vural Kavuncu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Akkaya, İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, daire ve kurum amirleri İl Genel Meclisi üyeleri, belde belediye başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Törende, İl Genelinde
2012 yılı KÖYDES projesi kapsamında 114 km asfalt, Özel İdare programında 99 km asfalt olmak üzere toplam 213 km asfalt yapımı bulunduğu bildirildi.
Bununla birlikte 86 km'si Özel İdare. 30 km'si KÖYDES programında olmak üzere toplam 116 km asfalt alt yapı programı bulunmakla birlikte, toplam 329 km'lik yolda asfalta dönük çalışma yapılacağı deprem Ödeneği ve maden ödeneği ile yapılacak yollarla beraber bu değer 400 km'ye ulaşacağı kaydedildi.
Şu anda asfalt yapılmakla olan Kayıköy Güzelyurt köy yolu 4 km olup 2012 Özel İdare programı kapsamında olduğu ve 2011 yılında asfalt alt yapısı yapılmış olup yolun asfalt yapım maliyetinin 240.000.00 TL' olduğunu belirtildi.
Asfalt çalışmasından
Tavşanlı ilçesine bağlı Karapelit, Karcık, Akçaşehir, Akça, Karlı, Dudaş, Kayı ve Güzelyurt olmak üzere 8 köy 2242 Nüfus faydalanacağı bildirildi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Akkaya yaptığı konuşmada, "Kayıköy ve Güzelyurt yolu 4 km bir yol olup bir önceki yıldan alt yapısı hazırlanmış stabilize standartları yükseltilmiş bir yolumuzdur. Toplam maliyeti 240 bin liradır. Yolumuzda 32 ton asfalt 34 ton astar malzeme kullanılmaktadır. Bizim standartlarımızda iyi emek verdiğimiz inşallah kalıcı sağlıklı bir yol olarak yapıyoruz.
Kazasız belasız sizlerin ulaşımına sunuyoruz. Ben yolun hayırlı olmasını diliyorum hepinize saygılar sunuyorum" dedi.
AK Parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu ise, "İl özel idarenin Kütahya'da ki sezon açılışının hayırlı olması temennisi ile bir araya gelmiş bulunmaktayız. Hizmet güzellik demektir. İnsanın yararlanacağı konusunda bir takım bir şeyler üretmek insana verilen en büyük haz ve mutluluk.
Bu güzellikleri birlikte paylaşmak, güzellikleri de büyütmemize vesile oluyor. Yol
çok önemli bizimde en önem verdiğimiz hizmetlerden bir tanesidir. Devletin olanaklarına en iyi ulaşması için yeni yapılanma içerisinde hizmete devam etti. Bildiğiniz üzere artık köylerimize yolsuz, hele de elektriksiz, kanalizasyonsuz, susuz köyümüz kalmasın dedik. Köylerimizin de modern kentlerin faydalandığı her şeyden faydalanması en büyük arzumuzdur. Geçtiğimiz 10 yıl içerisinde ulaşılmadık köyümüzde kalmadı.
Bütün sorunlar bir anda bitmiyor tabii ki. Ama dönüşüm ve değişimi herkes farkında daha önce hiç hayal etmediğimiz basit tarla yollarını bugün asfaltlandırdık. ve insanların birbirlerine yaklaştığını görüyoruz. Irakların yakın olması hem gönül birliklerini sağlayacak hem de bereketi arttıracaktır.
Vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini diliyorum. Kütahya bölgemizde de çok önemli gelişmeler var. Kütahya'mız bu dönemde çevre illere göre de yatırım açısından ulaşım açısından ödeneği arttırılarak devam gelen en önemli il. Sadece sıcak asfalt için bu sene 235 trilyonluk bir ödeneğimiz var. Bunlar devasa çok büyük bütçelerdir. Yaptığımız çalışmalar ile birlikte bizi yakından ilgilendiren bölgeyi, Emet- Çavdarhisar yolu proje ihale aşamasındadır. Gene bizi İzmir'e bağlayacak çok önemli başka yol Tavşanlı- Örencik yolu da harita ihalesi aşamasındadır. Bunlarla birlikte inşallah Tavşanlımız dört yol azı haline geliyor. Ben buradan yol yapımları sırasında yol bozulmaları nedeni ile sıkıntılar çeken vatandaşlarımızın anlayışları içinde kendilerine teşekkürü bir borç biliyorum. Bunları da hızla tamamlama peşindeyiz. Yolumuzun hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
Vali Kenan Çiftçi Asfalt sezonu açılışında yaptığı konuşmada; Her zaman bir güzellik adına bir araya geliyoruz. Bugünkü güzelliğimiz de yol, yolları başlatmamız, asfalt yolları el birliğiyle atmamız. Niye el birliğiyle atıyoruz, çünkü biz hepimiz bu yolların olmasını arzu ettiğimiz için. El birliği yaparsak bu mutluluğu da birlikte paylaşırsak hani bir söz var; mutluluklar paylaştıkça artar, üzüntüler de paylaştıkça azalır. Biz bugün mutluluğumuzun artması için bir araya geldik, il özel idaremizin çalışma sistemine baktığımızda hakikaten ülkeye örnek bir çalışma yapıyor. Ne yapıyor;
sezon başlamadan önce köyleri tek tek gezerek kendi yollarını tek tek gezerek nelerin olması hangi yolların olması gerektiğini muhtarlarımızla, il genel meclis üyelerimizle,
İl Özel İdaresi Genel Sekreteriyle ve kaymakamlarımızla yakındaki belediye başkanları varsa onlarla istişare ederek nelerin yapılması gerektiğini önce planlıyor. Görüyor, planlıyor ve akabinde de bunu bütçelendiriyor. Parasını hazırlıyor, ve yapımına başlıyor. Bunun faydası nedir veya zararı nedir? Arkadaşlar şu gördüğünüz asfaltı kendiniz yaparsanız 60 ila 70 milyon arasında bir kilometresi. Özel idare kendi ekipleriyle bunu yaptığından dolayı şu anda bu rakamlarda. Peki Bu ne getiriyordur bize, az bütçeyle çok uzun yollar yapıyorsunuz. Kütahya'da ne kadar yapıyoruz, 400 km sathi kaplama yol çalışması yapıyoruz. Bunun sadece 116 km'si asfalta hazırlık geri kalan tamamı asfalt. Bunu nerden yapıyoruz hangi kaynaklardan yapıyoruz? Birincisi özel idarenin kendi bütçesinden, ikincisi köydes projesiyle ciddi yol yapımları yapılmaya başlandı. Bir diğer konu, az önce maden arabaları geçiyor ve bozuluyor dediler ya, Enerji Bakanımız buraya geldiğinde bazı yolların yapımıyla ilgili bize kaynak aktardı. Bir diğer kaynağımız da sayın Maliye Bakanımız özellikle deprem bölgesindeki yolların yapımı için para aktardı.4 kaynak, bir diğer alan da tabi biz onu normal asfalttan saymıyoruz, ama yaklaşık 1,5 trilyondan taş kaplaması için Çevre Bakanımız bize kaynak aktardı. Ben, bütün bunlara ilimize para aktaran, kendi bütçesinden de para aktaran bütün bakanlıklarımıza ve bu kurumlara Kütahya halkı adına teşekkür ediyorum. Bizim yararımıza olacak hizmetlerdir. Bunlar olması gerekiyor mu? Arkadaşlar bir köyde veya bir yaşamda ne arzu ediyoruz, yolunu istiyoruz, kanalizasyon istiyoruz, suyunu istiyoruz, elektriğini istiyoruz, yani köylerimize arzu ettiğimiz oyun parklarını istiyoruz. Okulumuz olsun arzu ediyoruz, sağlık ocaklarını arzu ediyoruz,
şehirdeki var olan yaşamı da burada yaşamış oluyorsunuz.
Bunu niye anlattım arkadaşlar?
Ülkemizde üzülerek ben şunu görüyorum, genelde bir dikey yapılaşma var, ben ülkemizdeki yapılaşmanın artık yataya dönmesinden yanayım. Ben de sizin gibi köyde yetiştim, köy çocuğu olduğumdan kaynaklanıyor. Ben evimden çıktığımda bir bahçemin olmasını arzu ediyorum. Gezilecek görülecek yerlerin olmasını arzu ederim. Yani artık ülkemizde de köylerin bu şekilde yaşam standartları yükseltilen müstakil evlerde oturan daha ferah yerlerde oturan yerleşim alanlarına dönüşmesini arzu ediyorum. Arkadaşlar artık, yani dolayısıyla köylerin de alt yapısı tamamlandığında, yatay bir şekilde fakat deprem riski de bir sebeptir, böyle yatay yapılanması gerekiyor. Dolayısıyla inşallah bundan sonraki gelecek nesiller, köylere doğru, müstakil yaşam yerlerine doğru, akın akın gitmeye başlayacak, buralar yaşam alanı olarak çok daha fazla değerlenecek. Ben bu açılış vesilesiyle bizlerle bir araya geldiğinize bizlerin mutluluğunu paylaştığınızdan dolayı başta sayın vekilimiz ve belediye başkanlarımıza meclis üyelerimize ve bu köyde yaşayan vatandaşlarımıza can gönülden teşekkür ediyorum.
Bizlere bu maddi imkanı sağlayan bakanlıklarımıza,
can gönülden teşekkür ediyorum, köyümüze, köylerimize ilimize, ilçemize ve ülkemize, hayırlı ve uğurlu olsun hayırlar getirsin arkadaşlar "ifadelerini kullandı.
(EFE)
26.06.2012 00: 10: 06
TSI
NNNN - KÜTAHYA
Son Dakika › Yerel › Kütahya İl Özel İdaresi'nin Asfalt Sezonu Açıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?