Kutlu Doğum Haftası Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası Kutlandı

Kutlu Doğum Haftası Kutlandı

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde "Hz."

16.04.2012 17:08

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde "Hz. Peygamber, Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku" konulu konferans düzenlendi.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Zonguldak Genel Maden İşçileri Sendikası Salonu'nda, Zonguldak İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Zonguldak Şubesi tarafından müştereken

"Hz. Peygamber, Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku" konulu konferans gerçekleştirildi.

Konferansa, Zonguldak Vali Yardımcıları Engin Durmaz ve Fethi Özdemir, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı, Zonguldak Belediye Başkanı Danışmanı Erol Yılmaz, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu, PTT İl müdürü Süleyman Yıldız, Bilim ve Teknoloji İl Müdür Vekili Hayriye Göktaş ve vatandaşlar katıldı.

Konferansta, Zonguldak İl Müftülüğü İlahi Grubu tarafından programa katılanlara çeşitli ilahiler seslendirildi. Ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Merkez Acılık Cami İmam-Hatibi Nizamettin Dereli tarafından Kuran'ı kerim okundu.

Daha sonra açılış konuşmasını yapan Zonguldak İl Müftüsü Refik Bulut, "İnsanlık tarihine baktığımız zaman çok önemli şahıslar gelmiş geçmiştir. Hz. Peygamberimizin çok önemli yeri ve şahsiyeti vardır. Peygamberimiz en son peygamberimizdir. Peygamberimiz hepimize örnektir. Kardeşliğe bütün insanlığın ihtiyacı vardır. Bu konferansımızda 'Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku' konuyu seçerek sizlerle paylaşmak istedik. Bu haftanın birliğimize ve beraberliğimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmanın ardından, dünya kardeşliğini anlatan gösterisi sunumu gerçekleştirilirken, Zonguldak İl Müftüsü Refik Bulut tarafından kongreye katılanlara gül ile Hz. Peygamber ve Kardeşlik Hukuku adlı kitap yaptı.

Ardından konferansa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Doç. Dr. İsmail Karagöz ise "Allah katında

en saygın varlık insandır. Yeryüzünde bulunan her şey insan için yaratılmış ve insanın hizmetine sunulmuştur. İnsan yaratılmışların en değerlisidir. Kainattaki her varlığın bir amacı vardır. İnsanlarında dünyada var oluş gayesi vardır. Bu var oluş gayesini Yüce Rabbimiz kitabında ben insanları ve cinleri ancak bana kulluk etsinler diye yarattım ayet-i kerimesinde bizim var oluş amacımızın Allah'a kulluk olduğunu beyan etmiştir. Allah, her topluma bir peygamber göndererek insanlar gayelerini nasıl ifade edeceklerini bildirmiştir. Peygamberimiz son peygamberdir. Bütün peygamberlerin tebliğ ettiği din İslam'dır. İslam'ı hak din olarak kabul edenlerin ismi de Müslüman'dır" diye konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement