'Lozan ve Yeni Anayasa Dayatması Konferansı'na Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

'Lozan ve Yeni Anayasa Dayatması Konferansı'na Yoğun İlgi

\'Lozan ve Yeni Anayasa Dayatması Konferansı\'na Yoğun İlgi

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve ADD işbirliğiyle 'Lozan ve Yeni Anayasa Dayatması' konulu konferansa ilgi büyük oldu.

25.07.2012 13:53  Güncelleme: 14:22

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) işbirliğiyle Lozan Antlaşması'nın 89'uncu yıldönümünde düzenlediği 'Lozan ve Yeni Anayasa Dayatması' konulu konferansa ilgi büyük oldu.

Antalya Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu'nda gerçekleşen konferansa Ankara Barosu Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, gazeteci Orhan Bursalı ve Prof. Dr. Meltem Dikmen Caniklioğlu konuşmacı olarak katıldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği konferansı CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Baki Çelik, CHP İl Başkanı Devrim Kök, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, Antalya Baro Başkanı Zafer Köken, Giresun Baro Başkanı Gültekin Uzunalioğlu da izledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Baki Çelik yaptığı açılış konuşmasında, "Bizler Atatürk çocuklarıyız, her zaman onun izinden gideceğiz. Türk halkı ülkesine, Atatürk'üne her zaman sahip çıkar. Onu unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi.

Ankara Barosu Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ise konuşmasında, komşularla sıfır sorun politikası izleyen Türkiye'nin bugün tüm komşuları ile sorunlu hale getirildiğini söyledi. Prof.Dr. Feyzioğlu,"Dün itibariyle Suriye'nin kuzeyinde fiili bir Kürt egemenliği kuruldu. Kuzey Irak'tan Türkiye'ye sızan PKK unsurları ile mücadelede zorlanan Türkiye'nin artık en uzun kara sınırı da PKK'nın eline geçmiştir. Kuzey Suriye'de ve Kuzey Irak'ta kurulan iki Kürt devleti ile Türkiye nasıl başa çıkacaktır. Büyük kitleler küçük kitleleri çeker. Sonuç Lozan'ın yok edilmesidir. Bağımsız Kürt devleti hayalini resmi olarak gündeme getiren Sevr anlaşmasına geri dönüştür" dedi.

Prof. Dr. Meltem Dikmen Caniklioğlu da ülkelerin öncelikle tarih bilincine sahip olması gerektiğinin altını çizerek, "Tarihlerini bilmeyen milletler kaybetmeye mahkumdur. Tarih yapmak farklı, tarih yazmak farklı bir şeydir. Tıpkı anayasa yapmak ile anayasa yazmanın farklı süreçler olduğu gibi. Bugün Türkiye'de bir anayasa yapılmıyor, bir anayasa yazılıyor. Anayasa yazanlar, bir anayasanın yapım koşulları gerçekleşmediği için, hüsrana uğrayacaklardır" diye konuştu.

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Orhan Bursalı da bugün Ortadoğu'da yaşananların Osmanlı İmparatorluğu'nun yeniden bölüşümü olduğunu ifade ederek, "Osmanlı İmparatorluğu ne bitmez tükenmez bir türlü bölüşülemez bir imparatorlukmuş. Osmanlı parçalanmış, ulus devletler ortaya çıkmış. Bugün ortaya çıkan bu devletler içinde yeniden bir bölüşüm yaşanıyor. Türkiye dahil" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Lozan ve Yeni Anayasa Dayatması Konferansı'na Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement