Mahalle Toplantıları Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Mahalle Toplantıları Devam Ediyor

Mahalle Toplantıları Devam Ediyor

AK Parti Malatya İl Teşkilatı Cevherizade Mahallesi'nde mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

04.07.2013 16:37

AK Parti Malatya İl Teşkilatı Cevherizade Mahallesi'nde mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

AK Parti İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkci; İl Başkan Yardımcısı Eyüp Sağlam, Merkez İlçe Başkanı Osman Güder ve Merkez İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Çığrık ile beraber Cevherizade Mahallesi'nde mahalle sakinleri ile toplantı yaptı.

Toplantıda mahalleli ile sohbet eden İl Başkanı Tüfenkci, "Bildiğiniz gibi Türkiye çok önemli ve bir o kadar da üzücü bir süreçten geçti. Geçen bir aylık süre zarfında yaşanan olaylar Türkiye için çok manidar olaylardır. Mayıs ayı içerisinde Türkiye tarihte 4,61 faiz oranı ile tarihte en düşük faiz oranını yaşamıştır. Kamusal yatırımlar ve turizm noktasında büyük bir sıçrama gerçekleştirmiş, 30 yıllık kanayan yaramız olan terör sorununda önemli bir mesafe kat etmiştir. Fakat ne hikmetse Gezi Parkı'nı bahane ederek başlangıçta demokratik ve masumane bir eylem olarak başlayan gösterilere daha sonra sokak terörüne dönüşmüş, bizzat AK Parti'yi, iktidarı hedef alarak devam etmiştir" dedi.

Tüfenkçi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vandalizm ile iktidarı devirme girişimlerine ve azınlığın çoğunluğa hükmetme çabalarına şahit olduk. Seçim vaadinde İstanbul'a Kanal İstanbul Projesi'ni yapacağını, iki boğaz köprüsünün yetersiz olduğunu ve üçüncü boğaz köprüsünü yapacağını ve İstanbul'a dünyanın en büyük hava limanlarından birini yapacağını söylemişsin. Bunların hepsine karşı çıkmalarını gördük. Yapılacak olan Kanan İstanbul Projesi tamamen Türkiye'nin kontrolünde olacağından İngiltere ve Rusya rahatsız, üçüncü havalimanı hava yolunda Almanya'nın üstünlüğünü yıkacağı için Almanya rahatsız. İşte değerli hemşerilerim bizlerin tüm bu karşı çıkışları ve rahatsızlıkları görüp ona göre analiz ederek çıkarmamız gerekir."

"Türkiye, 10 yıllık AK Parti iktidarında demokratikleşme adına çok önemli adımlar attı" diyen AK Parti İl Başkanı Avukat Tüfenkci, açıklamalarına şöyle devam etti:

"AK Parti yeni anayasa talebini gündeme getirdiğinde, vesayet rejiminin kaldırılması gerektiğini söylediğinde karşı çıkanlar Cumhuriyet mitinglerindeydi. AK Parti ülkesine ve milletine hizmet için kurulmuş, milletinin mutluluğunu, huzurunu, refahını her şeyin üstünde tutan bir düstur ile hareket etmiştir. Biz, bu vatanda yaşayan herkesin birinci sınıf vatandaş olarak görüyor ve herkesin ileri demokrasiyi hak ettiğine inanıyoruz. Yaptığımız ve yapacağımız tüm her şey bu inanç çerçevesindedir. Çözüm sürecinde AK Parti dışında hiçbir siyasi parti elini taşın altına koymamıştır. MHP açıkça savaşın devam etmesinden yana, CHP ne istediğini ne yaptığını bilmiyor, BDP istiyormuş gibi yapıyor ama diğer taraftan da terör ile bağlantısını kesmiyor. Lice'de Cizre'de yaşanan olaylarda da bunu net bir şekilde gördük. Çözüm süreci devam ederken de güvenliğimizden ve 'tek bayrak, tek vatan, tek millet' duruşumuzdan da taviz verecek değiliz. Biz istiyoruz ki bu topraklarda yaşayan her birey farklılıklarını koruyarak, barış, huzur ve güven içerisinde birinci sınıf vatandaş olarak yaşasın. Türkiye, 2023 hedefleri doğrultusunda dünyanın en büyük ilk on ekonomisinden olsun, kişi başı milli gelir 20 bin dolara yükselsin, bölgesinde lider ülke olsun diye çalışıyoruz. Bölge de lider bir ülke olmak için de kendi iç sorunlarımızı çözmüş olmamız gerekiyor."

2014 yerel seçimleri konusuna da değinen Tüfenkci, seçimlerin önemine vurgu yaptı ve "2014 yerel seçimlerini sadece bir belediye seçimi gibi düşünmemek gerekir. Türkiye'nin bundan sonraki süreçte yönünün hangi tarafa bakacağı konusunda bir tercih meselesidir. Bunun içindir ki şahsi meselelerimizden ziyade memleket meselesi olarak" ifadelerini kullandı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mahalle Toplantıları Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement