Malatya Adliyesinin Görev Alanı Genişletildi - Son Dakika
Yerel

Malatya Adliyesinin Görev Alanı Genişletildi

Ensar Özdemir - Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Sivas Adliyesinde CMK 250.madde kapsamında devam eden 89 dosyanın Malatya'ya gönderilmesine karar verdi.

04.01.2012 11:40

Ensar Özdemir - Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Sivas Adliyesinde CMK 250. madde kapsamında devam eden 89 dosyanın Malatya'ya gönderilmesine karar verdi.

Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, HSYK'nın Aralık 2011 tarihli kararının Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiğini ifade etti. Kararın HSYK'ya ait olduğunu belirten Sayın, Sivas Adliyesindeki CMK 250. madde kapsamlı olan 89 dosyanın Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine bağlandığını söyledi.

Dosyalar arasında "Madımak Soruşturması"nın da bulunduğunu ifade eden Sayın, şunları kaydetti:

"Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğinin sorumluluk alanında daha önceden Malatya, Elazığ, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Tunceli bulunuyordu. Sivas'ın da bağlanmasıyla Malatya'nın sorumluluk alanına altı il girmiş oldu."

Sayın, daha önce Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine bağlı olan Sivas Adliyesindeki CMK 250. madde kapsamında bulunan 89 dosyanın Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine bağlanmasıyla soruşturma dosyası sayısının arttığını dile getirdi.

-Malatya adliyesinde yoğun bir yıl olacak-

Bünyesinde Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi ve Malatya Özel Yetkili Başsavcı Vekilliği bulunan CMK 250 ile görevli birim, "Zirve Yayınevi", "Muhsin Yazıcıoğlu", "Kazım Çillioğlu", gibi soruşturmaları yürütülüyor.

Malatya Adliyesinde 1 mahkeme ve 4 özel yetkili savcı bulunan Malatya CMK 250 ile görevli birimde bin 500'ün üzerinde dosya buluyor.

Zirve Yayınevi davası kapsamında İstanbul'da açılan ve Malatya'ya gönderilen soruşturma iddianame aşamasında bulunuyor.

Devam eden soruşturmalar kapsamında, 2012 yılında "Zirve Yayınevi",

"Muhsin Yazıcıoğlu", "Kazım Çillioğlu" ile ilgili dava açılması bekleniyor.

- MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Malatya Adliyesinin Görev Alanı Genişletildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement