Maltepe'den "Sevda ve Barış Türküleri" Yükseldi - Son Dakika
Yerel

Maltepe'den "Sevda ve Barış Türküleri" Yükseldi

Maltepe\'den "Sevda ve Barış Türküleri" Yükseldi

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde sahne alan halk müziği sanatçısı Zeynep Karababa, “Sevda ve Barış Türküleri” isimli konseriyle büyük beğeni topladı.

29.11.2015 15:34

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde sahne alan halk müziği sanatçısı Zeynep Karababa, "Sevda ve Barış Türküleri" isimli konseriyle büyük beğeni topladı.

Ozan geleneğini sürdüren çalışmalarıyla da tanınan halk müziği sanatçısı Zeynep Karababa, Maltepe Belediyesi'nin ev sahipliğinde "Sevda ve Barış Türküleri" isimli konseriyle, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde sahne aldı.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın da izlediği konserinde, Ülkü Tamer'e ait "Üşür Ölüm Bile" isimli eserini seslendiren Zeynep Karababa, "Hepimizin bu coğrafyada yaşama hakkı var. Bu akşam türkülerimi barış güvercinleri için, Suruç, Ankara, Paris katliamlarında yaşamlarını kaybedenler için söylemek istiyorum. Katliamda hayatını kaybedenlerin yakınlarının acılarını paylaşıyorum. Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin uğradığı silahlı saldırıda katledilmesini kınıyorum" dedi.

Sivas'ın türküleri ve ozanlarıyla tanınan Divriği yöresinden yetişen, Halk Ozanı Mehmet Ali Karababa'nın da kızı olan Zeynep Karababa, konserde Alevi-Bektaşi ozanlarından Feyzullah Çınar, Aşık Seyrani, Aşık Mahsuni Şerif'in türkülerinden ve albüm çalışmalarından örnekler sundu.

"ANADOLU'NUN BÜYÜLÜ SESİ"

Konserin sonunda bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Kim ne kadar anlatırsa anlatsın Zeynep'i, onun sesini dinlemeden, yaşamadan anlatmak mümkün değil. Cümleler az gelir. Mehmet Ali Karababa'nın emaneti kardeşimiz, Anadolu'nun parlak, büyülü sesi, her parçaya ayrı bir güzellik katıyor" diye konuştu ve Karababa'ya çiçek takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Maltepe'den 'Sevda ve Barış Türküleri' Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement