Maltepe Sanat Galerisi Rauf Tuncer Resim Sergisiyle Açıldı - Son Dakika
Yerel

Maltepe Sanat Galerisi Rauf Tuncer Resim Sergisiyle Açıldı

Yapımı tamamlanan Maltepe Sanat Galerisi, ressam Rauf Tuncer resim sergisi ile sanatçıların hizmetine sunuldu.

05.06.2016 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yapımı tamamlanan Maltepe Sanat Galerisi, ressam Rauf Tuncer resim sergisi ile sanatçıların hizmetine sunuldu. Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak tarafından açılışı yapılan Sanat Galerisi ile Maltepe modern bir sanat galerisine kavuşmuş oldu.

Kısa bir süre önce yapımı tamamlanan Maltepe Hükümet Konağı Maltepelilerin hizmetine sunulmuştu. Yeni bina ile birlikte Maltepe için çok büyük bir eksiklik de giderilmiş oldu. 500 bine yaklaşan nüfusu ile çoğu ilden büyük olan Maltepe'de eksikliği hissedilen modern Sanat Galerisi de ilçeye kazandırıldı. Maltepe Kaymakamlığı giriş katındaki 233 metre kare alan Sanat Galerisi yapılarak Maltepeli sanatseverlerin hizmetine sunuldu. Maltepe Sanat Galerisi ünlü ressam Rauf Tuncer'in 30 eserinin sergilendiği resim sergisiyle kapılarını Maltepeli sanatçılara açtı.

"İLÇEMİZ GÜZEL BİR SERGİ SALONUNA KAVUŞTU"

Maltepe Kaymakamlığı Sanat Galerisi açılışı Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak, Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Haydar Genç, Ressam Rauf Tuncer, daire müdürleri ve sanatseverler tarafından yapıldı. Açılışta konuşan Kaymakam Çakmak, Maltepe'ye yakışır bir sergi salonu açmış olmaktan gurur duyduğunu belirtti.

Kaymakam Çakmak, "Bu alanı sanatçılarımıza ayırdık. İlçemizde güzel bir sergi salonu yoktu. Rauf Tuncer'in resimleriyle ilk sergimizi açıyoruz. Sergilerimizin devamı gelecek. Sanatçılardan oluşan bir kurul oluşturduk. Bu kurul belirleyecek burada hangi sanatçıların hangi eserlerinin sergilenmesine. Vatandaşımız da bilecek ki Maltepe Kaymakamlığı sergi salonunda bir sergi varsa gezmeye değerdir, çünkü seçilmiş bir sergi olduğunu bilecekler. İlk sergimizi uluslararası sanatçımız Rauf Tuncer ile açmak bizim için bir onur oldu, teşekkür ediyorum kendisine. İnşallah nice sanatçılar burada güzel sergiler açar. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Sanat Galerimiz Maltepe'mize hayırlı olsun." dedi.

"MALTEPE İÇİN ÇOK SEVİNDİM"

Böyle bir Sanat Galerisinin Maltepe'de açılmış olmasından büyük gurur duyduğunu belirten ressam Rauf Tuncer, "Ressamlar şehri olarak bilinen Maltepemizde birçok sanatçı ve sanatçı vakfı bulunmakta ama böylesine bir sergi eksikliği vardı. Kaymakamlığımızın yeni binasında böyle bir sanat galerisinin açılmış olması sanata çok önemli bir destektir. Benim kişisel sergim ile buranın açılmış olması bana ayrı bir gurur verdi. Türkiye'de ve Avrupa'da birçok kişisel sergi açtım. Ama Kaymakamlığımızın sanata doğrudan desteği hem Maltepemiz hem de benim için ayrı bir gurur kaynağı oldu. Başta sayın Kaymakamımız Necip Çakmak olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kaydetti.

Açılış sonrası davetliler Rauf Tuncer'in fırçasından çıkan 30 tabloyu inceleme fırsatı buldu. Rauf Tuncer'in resim sergisi 17 Haziran'a kadar hafta içi 10.00-17.00 saatleri arası Maltepeli sanatseverleri bekliyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Maltepe Sanat Galerisi Rauf Tuncer Resim Sergisiyle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement