Manisa'da "Eğitim Kültür ve Sanat Şenliği" - Son Dakika
Yerel

Manisa'da "Eğitim Kültür ve Sanat Şenliği"

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, "Kalkınmayı ekonomik yönüyle, sanayide tarımda gerçekleştirmekle tam olarak yapmış olamayız."

21.04.2012 17:20

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, "Kalkınmayı ekonomik yönüyle, sanayide tarımda gerçekleştirmekle tam olarak yapmış olamayız. Bunu mutlaka eğitimle, kültürle, sanatla zenginleştirmeye ihtiyacımız var" dedi.

Manisa Eğitim Gönüllüleri Derneği (MEGDER) tarafından düzenlenen "Manisa Eğitim Kültür ve Sanat Şenliği" Belediye Fuar Alanı'nda düzenlenen törenle açıldı.

Manisa Valisi Daşöz, açılışta yaptığı konuşmada, eğitimin bir bireyi daha nitelikli hale getirmek için var olduğunu söyledi.

Dünyanın gelişmiş ülkeleri incelediğinde arka planlarında iyi eğitilmiş insan gücünün yattığını ifade eden Vali Daşöz, "Ekonomi tabi ki önemlidir, ama ekonomiyi besleyen kaynak ise eğitim ve kültürdür. Kalkınmayı ekonomik yönüyle, sanayide tarımda gerçekleştirmekle tam olarak yapmış olamayız. Bunu mutlaka eğitimle, kültürle, sanatla zenginleştirmeye ihtiyacımız var" dedi.

Manisa'nın sanayide ve tarımda Türkiye'de önde gelen bir kent olduğunu ifade eden Daşöz, şöyle devam etti:

"Diğer yandan inanılmaz kültür ve sanat zenginliklerine, tarihi mirasa da sahip bir şehrimiz var. İşte bunun için bir taraftan devletin kurumları, bir taraftan da MEGDER gibi sivil toplum kuruluşları el ele vererek, hedef birliği içinde Manisa'mızın standartlarını yukarılara taşımak, çocuklarımızın eğitimde, kültürde, sanatta daha donanımlı hale gelmelerini sağlamak için çalışmamı gerekiyor. Onlar, özgüveni gelişmiş erdemli birer birey olarak yetişmelerine destek olmamız gerekiyor."

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ da MEGDER'in böyle bir etkinlik gerçekleştirerek, Manisalılar'ı tarihle buluşturduğunu, devletle tanıştırdığını belirterek, "Eğer siz kendiniz olunsanız, kendi değerlerinize sahip çıkarsanız sizi herkes takdir eder. Eğitim gönüllüleri hayal ettiler. Türkiye ekonomide, sanayide, kültürde, eğitimde büyüsün istedi ve yola çıktı. Şimdi kocaman halka oldu, okyanusları kaplıyor" dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ise hükümetin eğitime büyük önem verdiğini, bütçenin büyük kısmını eğitime ayırdığını kaydetti. Cumhuriyetin 2023'teki yüzüncü yıl hedeflerinin yakalanması için eğitimin çok önemli olduğunu ifade eden Yurttaş, eğitimin sadece devlet eliyle yapılamayacağını, bu alandaki sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarının da son derece önemli olduğunu söyledi.

MEGDER Başkanı Ülker Ercoş da etkinliğin her gününde kabiliyetleri artıracak, eğitim, kültür ve sosyal hayata katkı sağlayacak programların yer aldığını belirtti.

Açılışa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Milli Eğitim İl Müdürü Mustafa Altınsoy, AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Berk Mersinli, kurum ve daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Manisa Eğitim Kültür ve Sanat Şenliği'nin 28 Nisan'a kadar açık kalacağı, şenlikte hafta boyunca kültürel, sosyal etkinlikler, paneller ve konserler düzenleneceği bildirildi.

- MANİSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'da 'Eğitim Kültür ve Sanat Şenliği' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement