Manisalı Hayırseverler Albüm Öncesi Buluştu - Son Dakika
Yerel

Manisalı Hayırseverler Albüm Öncesi Buluştu

Manisalı Hayırseverler Albüm Öncesi Buluştu

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanacak olan Hayırsever Albümü tanıtımı Manisa Öğretmenevinde gerçekleştirildi.

09.05.2014 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanacak olan Hayırsever Albümü tanıtımı Manisa Öğretmenevinde gerçekleştirildi. İlçelerdeki hayırseverlerin de yoğun ilgi gösterdiği tanıtım yemeğine 200'ün üzerinde hayırsever ve milli eğitim personeli katıldı.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek olan Hayırsever Albümü'nün tanıtımı ve eğitime katkı sağlayan hayırseverlere teşekkür etmek için Manisa Öğretmenevinde bir yemek düzenlendi. Yemeğe Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve hayırseverler katıldı.

Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, özellikle son 10 yılda eğitime yüzde yüz destek kampanyası kapsamında Manisalı hayırseverlerin 176 okul protokolü imzaladığına dikkat çekerek, "2003-2014 yılları arasında 176 tane protokol imzalanmış ve bu kapsamda, 50 tane ek bina, 126 tane yeni okul binası, bin 523 tane derslik, 11 atölye ve arsa bağışında bulunmuşlardır. Milli Eğitime katkı payı ise yüzde 16'dır. Hayırseverlerimiz 11 yılda 178 milyon TL katkı sağlamışlardır. Hayırseverlik bizim kültürümüzün, ülkemizin kültürünün de çok önemli bir parçasıdır. Bu anlamda hayırseverliğin bize güç veren bir toplumsal miras olduğunu bilmek önemlidir" dedi.

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş ise, "Eğitimin sadece mülki idare amirlerinin işi olmadığının millet olarak buna sahip çıktığımızı buradaki topluluk olarak gösteriyorsunuz. Hepinizle gurur duyuyorum. Sizlerin yaptırdığı derslikler sayesinde on binlerce çocuğun eğitim almasını sağladınız. Her bir çocuğun eğitiminde her bir ailenin kalbinin köşesindesiniz. İnşallah önümüzdeki dönemlerde düşüncelerini sizlerin düşüncelerini alıp bu albümü hazırladığımız da onları size takdim edip tekrar teşekkür etme imkanı bulacağız" şeklinde konuştu.

Vali Savaş konuşmasının ardından, Akhisar ilçesi hayırseverlerinden Fatih Karabulut'a Cumhurbaşkanlığı tarafından gönderilen plaketin beratının takdimini yaptı.

Plaket takdiminin ardından bazı hayırseverler duygu ve düşüncelerini aktararak kendilerini bir araya getiren Manisa Valiliğine ve Manisa Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ettiler.

Hazırlanacak olan Hayırsever Albümünde; Ahmetli'den 2, Akhisar'dan 23, Alaşehir'den 15, Demirci'den 12, Gölmarmara'dan 12, Gördes'ten 4, Kırkağaç'tan 5, Köprübaşı'ndan 1, Kula'dan 9, Salihli'den 13, Sarıgöl'den 7, Saruhanlı'dan 8, Selendi'den 1, Soma'dan 10, Turgutlu'dan 27, Şehzadeler'den 18 ve Yunusemre ilçesinden 25 hayırsever yeralacak.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Yıldıray Demirtaş Başkanlığında kurulan komisyonda Özden Kabak, Necdet Çalışkan, Kamile Tatar, Samet Nalbantoğlu, Cenk Öğür Başkaya, ve Cihat Özyurt Hayırsever Albümünü hazırlayacak. Komisyonda yer alan öğretmenler ilçelere giderek, hayırseverlerle tek tek görüşüp hayat hikayelerini ve görüşlerini alarak yaptırdıkları okulları fotoğraflayacaklar. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisalı Hayırseverler Albüm Öncesi Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement