Mardin'e 'Eğitim Geleceğim' Konferansı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Mardin'e 'Eğitim Geleceğim' Konferansı Düzenlendi

Mardin\'e \'Eğitim Geleceğim\' Konferansı Düzenlendi

Mardin'de 'Eğitim Geleceğim' konferansı düzenlendi.

11.04.2013 19:03

Mardin'de 'Eğitim Geleceğim' konferansı düzenlendi.

Avrupa Birliği (AB) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından finanse edilen Kız Çocuklarının Okullulaşma Oranının Artırılması Projesi (KEP) kapsamında düzenlenen konferansta projenin Mardin'inde içinde bulunduğu 16 ilde uygulandığı belirtildi. MEB Mesleki ve Teknik Eğitimi Genel Müdürlüğü Gurup Başkanı Şennur Çetin, özellikle kız çocuklarının eğitime kazandırılması konusunda oranının artırması amacıyla projenin büyük önem taşıdığını söyledi. Çetin, kadının ücretsiz aile işçiliği konumundan çıkararak iş hayatında öncelikli çalışmasının

ülkenin sosyal,ekonomik ve kültürel

gelişmesine olumlu etki taşıyacağını ifade ederek, "Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü olarak ihtiyaç duyulan mesleklerde nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi için gerekli bilgi becerilerin verildiği eğitimlerin okul ortamında ailelerin ve velilerin yardımları ile gerçekleştirilmesi Türkiye için çok büyük bir önem arz etmektedir. Genç nufusun yarısına baktığımızda Türkiye'nin bugün genç işsizler sorununun tartıştığını bilmekteyiz. Türkiye'de asıl sorun işsizlik değil mesleksizlik ve nitelikli personel eksikliğidir. Bakanlığımızın 2010-2014 steretijik planına baktığımızda eğitimde gelişim bakımından cinsiyet ve bölgesel farklılıkların giderilmesi hususunda öncelikle hedeflerimizde yer almaktadır. Bir erkeği eğitirseniz bir adamı eğitmiş olursunuz. Bir kadını eğitirseniz bir aileyi bir kuşağı eğitmiş olursunuz" dedi.

Mardin Vali Vekili Hüseyin Avcı ise, projenin içinde Mardin'de bulundurulduğu için memnun olduklarını belirtti. Avcı, "4+4+4 eğitimde okula gidilmesi zaten mecburi. tabi bunun mecburi olması Bir şeyi ifade etmiyor. bunun tedbirlerini de almak lazım.

Bu konuda tedbirler alınıyor. Hemen hemen bütün ilçelerimizde Kız yurdu inşaatları devam ediyor.

Kızını bu okullara göndermek istemeyen velilerimiz içende taşımacılık eğitimi yapıyoruz. Çocuklarımızı kapını önünden alıyoruz.

Okula götürüyoruz bitiminde tekrar eve bırakıyoruz" diye konuştu.

Mardin Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu da, projenin Mardin'de 10 pilot okulda uygulandığını kaydetti. Kız çocuklarının eğitimi toplumsal açıdan şansa bırakılmayacak kadar önemli olduğunu belirten Kuntoğlu, "Temel eğitimde kız çocuklarımızın okullaşma oranı Türkiye'de yüzde 96 iken Mardin'de yüzde 95'tir. Ortaöğretimde ise Türkiye ortalaması yüzde 69 iken Mardin'de yüzde 43'tür. Hedef kitlemiz okullaşmanın düşük olduğu devamsızlığın ve okul terklerinin fazla olduğu okullarımız, öncelikli olarak kız çocukları ve bunların aileleridir" şeklinde konuştu.

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, projeyi candan ve gönülden desteklerini söyledi. Özellikle dezavantajlı mahallelerde kız çocuklarının eğitim engtre edilmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Ayanoğlu, "Oradaki anne ve babaların bilinçlendirilmesi gerekiyor. Bu toplumsal bir yaradır.

bu toplumda kadınların bakış açısı uzun yıllar ihmal edilmiş. Hep eril bir dil kullanmışız. Zararın neresinden dönersek kardır diyorlar ya.

bu saatten sonra bile olsa kız çocuklarımızın okullaşması durumunda bu bütün gelişmişlik konularına yansıyacaktır" ifadelerini kullandı. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mardin'e 'Eğitim Geleceğim' Konferansı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement