Menteşe'de Bulvar Tartışması Yeniden Alevlendi - Son Dakika
Yerel

Menteşe'de Bulvar Tartışması Yeniden Alevlendi

Menteşe\'de Bulvar Tartışması Yeniden Alevlendi

Menteşe Beldesi'nde, Belediye Başkanı Karataş'ın 5 yıl Önce, 30 metrelik bölümü bulvara dönüştürüp, dünürü Mustafa Er'in adını vermesine tepkiler sürüyor.

09.04.2011 16:25

Muğla'nın Kavaklıdere İlçesi'ne bağlı Menteşe Beldesi'nde, AK Partili Belediye Başkanı Mesut Karataş'ın 5 yıl Önce, 30 metrelik bölümü bulvara dönüştürüp, aynı partiden il yönetim kurulu üyesi olan dünürü Mustafa Er'in adını vermesine tepkiler sürüyor. 40'ı Bodrum, 10'u Milas'tan gelenlenin de aralarında bulunduğu 80 kişilik grup, caddenin adının değiştirilmesini protesto edip, Atatürk tabalasını yeniden astı. AK Parti'den Muğla milletvekili aday adayı olan Er, seçim öncesi böyle bir şey yapılmasının, adını karalamaya yönelik olduğunu iddia etti.

Menteşe Beldesi'ndeki 2006 yılı Aralık ayında belediye meclisi toplantısında, 38 yıldır kullanılan 800 metre uzunluğundaki Atatürk Caddesi'nde yeni bir düzenleme yapılması kararlaştırıldı. Caddenin Menteşe girişinden başlayıp 30 metre devam eden bölümünün bulvara dönüştürülüp, buraya da Belediye Başkanı Mesut Karataş'ın dünürü AK Parti İl yönetim kurulu üyesi müteahit Mustafa Er'in adının verilmesi uygun görüldü. Karar, meclisteki DYP'li 4 üyeden 2'si ile 5 AK Partili'nin oylarıyla kabul edildi. DYP'li 2 üye ise oylamaya katılmadı. Atatürk Caddesi'nin belde girişinden başlayan bölümü Mustafa Er Bulvarı adını aldı. Beş yıl boyunca çeşitli platformlarda tepki bulan uygulama Mustafa Er'in AK Parti Muğla milletvekili adayı adayı olmasıyla tekrar gündeme geldi.

Menteşe Beldesi girişindeki Mustafa Er Bulvarı tabelası önünde, bugün sabah saatlerinde toplanan yaklaşık 80 kişi, caddenin ismin değiştirilmesini protesto etti. 100 kadar jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü. Grup adına bir açıklama yapan Ufuk Uludağ (37), herhangi bir sivil toplum kuruluşu ya da siyasi parti adına değil Atatürk ve Cumhuriyet'e olan bağlılıkları nedeniyle toplandıklarını söyledi.

"ATATÜRK İSMİ RAHATSIZLIK MI VERİYOR?"

Ulu önder Atatürk'ün adının neden buradan kazınıp atılmak istendiğini merak edip sebeplerini araştırdıklarını belirten Uludağ, "Acaba Atatürk ismi birilerine rahatsızlık mı veriyordu? Birileri kendilerini Atatürk'ten daha mi değerli görüyordu? Bulvara Atatürk'ün isminin yerine kendi ismini koyduran Mustafa Er'in bu vatana Atatürk'ten daha mı fazla hizmeti dokunmuştu? Mustafa Er bu bölgede almış olduğu bazı ihaleler sayesinde çeşitli müteahhitlik işleri yürütmüş, bu işler karşısında parasını almış ve daha sonrada Ak Parti'den aday adaylığını açıklamıştır" dedi. Uludağ, Er'in sahte belgelerle aday olduğu partiyi kandırdığını da ileri sürüp, "Hakkında icra takibi ve sicil kaydı olmadığını bildirmiştir. Oysa ki, hakkında bir çok icra takibi ve Şişli, Bodrum, Nazilli ve İzmir'de 6 ayrı adli sicil kaydı bulunduğunu belgelerle ortaya çıkardık" diye konuştu. Konuşmaların ardından grup, bulvara eski adı olan "Atatürk Caddesi" yazılı tabela astı. Jandarma, bu sırada olay yerine gelen Belediye Başkanı Mesut Karataş'ın yakınlarının gruba yaklaşmasını engelledi. Grup, açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

"ETİK OLUP OLMADIĞINA MECLİS KARAR VERİR"

AK Partili Menteşe Belediye Başkanı Mesut Karataş ise dünürü Er'in beldeye 1 milyon TL'ye yakın yardımda bulunup, 8 kilometrelik yol yaptığı için adının bulvara verildiğini söyledi. Başkan Karataş, bulvara ismin belediye meclisi kararı ile verildiğini hatırlatarak, "etik olup, olmadığı kararını da meclis verir. Yanlış anlaşılma olmasın. Biz olan bir yere değil olmayan bir yere o kişinin adını verdik" dedi.

"İDDİALAR SEÇİM ÖNCESİ KARALAMAYA YÖNELİK"

DHA muhabirinin telefonla görüştüğü Mustafa Er ise hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, "Milletvekili aday adayı olurken, sabıka kaydımı ilgili yerlere verdim. Ancak, adaylığımı engelleyecek bir durum olmadığı saptandı. Adımın bulvara verilmesiyle ilgili ise en ufak bir bilgim yok. Ben de meclisin karar alıp, tabelanın konulmasından sonra öğrendim. Bu benim değil, o yöre halkının tasarrufudur. Seçim öncesi yapılanlar adımı karalamaya yöneliktir, doğru bulmuyorum" dedi. - Muğla/ Kavaklidere

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Menteşe'de Bulvar Tartışması Yeniden Alevlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement