Meram'da Türk Dünyası Konseri - Son Dakika
Yerel

Meram'da Türk Dünyası Konseri

Meram\'da Türk Dünyası Konseri

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Meram Aşkına Kültür, Sanat ve Yaşam Etkinlikleri kapsamında “Türk Dünyası Müzik Topluluğu Konseri” düzenlendi.

10.05.2015 12:55

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Meram Aşkına Kültür, Sanat ve Yaşam Etkinlikleri kapsamında "Türk Dünyası Müzik Topluluğu Konseri" düzenlendi.

Meram Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen konser Konevi Kültür Merkezi'nde icra edildi. Konsere, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Belviranlı, AK Parti Konya Milletvekili Adayı Hüsnüye Erdoğan, AK Parti Meram İlçe Başkanı İbrahim Özen ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sanat yönetmenliğini Abdullah Kurbani'nin yaptığı Türk Dünyası Müzik Topluluğu; Azerbaycan, Kırım, Kırgızistan, Türkmenistan, Gagauzya, Uygur, Tataristan, Rumeli, Kaşkay, Konya, Kazakistan, Özbekistan, Kıbrıs Anadolu ve Karaçay yörelerine ait eserleri icra etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Belviranlı da 'Ötme Bülbül' adlı esere gazelhanlık yaptı.

BAŞKAN TORU'DAN TEŞEKKÜR

Katılımcılar tarafından ayakta alkışlanan konserden sonra Başkan Fatma Toru, günün anısına Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Belviranlı ile Genel Sanat Yönetmeni Abdullah Kurbani'ye çiçek takdim etti. Başkan Toru, "Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Belviranlı'ya teşekkür ediyorum. Meram Aşkına Kültür, Sanat ve Yaşam Etkinliklerimizde sürekli olarak bize destek oldular. Bu program da en güzel programlardan biri oldu. Türk Dünyası Müzik Topluluğu'na ve Sanat Yönetmenimiz Abdullah Kurbani'ye ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meram'da Türk Dünyası Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement