Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 90. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 90. Yıl Dönümü

Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 90.yıl dönümü dolayısıyla CHP Mersin milletvekilleri Ali Rıza Öztürk ve Vahap Seçer kutlama mesajı yayımlandı.

02.01.2012 14:01

Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü dolayısıyla CHP Mersin milletvekilleri Ali Rıza Öztürk ve Vahap Seçer kutlama mesajı yayımlandı.

Öztürk, yayımladığı mesajında, 90 yıl önce kazanılan zaferin, Mersinlilerin bağımsızlık mücadelesine verdiği önemin bir göstergesi olduğunu belirtti.

Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun kentin yeniden doğuşu anlamına geldiğini ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:

"Milletçe ayırım yapmadan birlikte omuz omuza verilen kurtuluş mücadelesinden sonra bizler bir bütün olarak Türkiye Cumhuriyetinde yaşamaya karar verdik. Ancak son dönemlerde artan terör olayları, bu birlik ve beraberliğe gölge düşürmektedir. Bu koşullarda bizlere düşen Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne göz diken her türlü tehditlere karşı dik durmaktır."

Seçer de, mesajında Mersin'in 90 yıl önce büyük mücadeleler verilerek kurtarıldığını anımsattı.

Özgür bir toplum kurmak için verilen bu mücadelede Yusuf Kenan'lardan Hasan Fehmi Akıncı'lara Cemal Efe'lerden Yanparlı Hüseyin'e kadar binlerce Kuvayı Milliyecinin yaktığı meşalenin, bugün de yolu aydınlatmaya devam ettiğini ifade eden Seçer, şunları kaydetti:

"3 Ocak 1922'de tescil edilen bağımsızlığımızı, onun onur ve gururunu, aynı coşku ve heyecanla sonsuza kadar yaşatmak, gelecek kuşaklara anlatmak hepimiz için vazgeçilmez bir görevdir. 90 yıl önce işgalcilere karşı nasıl mücadele edildiyse, bugün de aynı sorumlulukla kentimizin ve ülkemizin karşı karşıya kaldığı sorunlara karşı ortak amaç etrafında buluşmamız hepimize düşen ortak ödevdir. Çünkü, tarihimiz, geleceğimizin şekillenmesinde, çocuklarımıza bırakacağımız mirasımızın belirlenmesinde bizlere her zaman yol gösterici olmuştur."

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 90. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement