Mersin'in Turizm Atağı - Son Dakika
Yerel

Mersin'in Turizm Atağı

Mersin\'in Turizm Atağı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin'in turizm konusunda yaptığı çalışmalarda olumlu sonuçlar alınmaya başlandığını belirterek, "Turizmin, kent ekonomisinin lokomotif üç sektöründen birisi seçilmesiyle oluşturulan"...

06.03.2012 11:28

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin'in turizm konusunda yaptığı çalışmalarda olumlu sonuçlar alınmaya başlandığını belirterek, "Turizmin, kent ekonomisinin lokomotif üç sektöründen birisi seçilmesiyle oluşturulan Mersin Turizm Platformu'nun geliştirdiği projelerin bugün meyvelerini toplamaya başladık" dedi.

Mersin'in kruvaziyer liman kenti olması için başlayan çalışmalar, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın son demeci ve turizmde faaliyet gösteren dünyaca ünlü firmaların Mersin ile ilgili çalışma başlatmalarını değerlendiren Aşut, kentin geleceğinde önemli rol oynayan turizm konusunda yapılan her türlü çalışmayı desteklediklerini belirtti. Aşut, yapılan çalışmalarda koordinasyonu MTSO'nun sağladığına dikkat çekerek, oda olarak Turizm Platformu'na her türlü desteği vermekten çekinmediklerini söyledi.

Turizm Platformu'nun sekretaryasını MTSO personelinin oluşturduğuna dikkat çeken Aşut, "MTSO Başkan Danışmanı, AB Bilgi Merkezi Koordinatörü ve Basın-Yayın- Halkla İlişkiler sorumlusundan oluşan kadronun Mersin Valiliği himayesinde yürüttüğü çalışmalar, kurumlar arası işbirliğini mümkün kıldı. Uzun vadeli planlamalarımız, halkla ilişkiler çalışması ve uluslararası ilişkilerimizi kullanarak firmalarla yaptığımız bağlantılar, Miami'de düzenlenecek Seatrade Fuarı'nda Mersin'e büyük bir avantaj sağlayacak. Daha şimdiden, fuar süresince yapacağımız toplantıların randevuları alındı. Bunlar arasında MSC gibi sektörün devleri de var. Eğer çalışmalar bu hızla giderse Akdeniz Oyunları'ndan önce kruvaziyer gemilerini ve kenti gezen turistleri Mersinliler görebilecek" diye konuştu.

Seatrade Fuarı'na iddialı bir giriş yaptıklarını belirten Aşut, fuara Türkiye'den kendisine ait stantla katılan iki kentten birisi olacaklarının altını çizdi. MTSO bünyesinde son bir ayda adeta geceli gündüzlü yürütülen çalışmalar neticesinde, kullanılacak her bir görselin titizlikle seçildiğini ve stant tasarımının tamamlandığını ifade eden Aşut, "Standımızla dikkatleri Mersin'e çekerken, 'tek bir liman, onlarca alternatif' sloganımızla da kruvaziyer gemilerinin rotasını Mersin'e çevireceğiz" şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu tarafından 'Tarihe Gülümseyen Mersin' sloganıyla tanıtımı yapılan proje ile kentin çehresi değişirken, kruvaziyer yolcularının da bu proje ile tarihi yolculuğa çıkacağını kaydeden Aşut, şöyle devam etti; "MTSO'nun 'İstasyondan Fener'e Mersin' çalışmasıyla temellerini attığı bu Kentsel Tasarım Projesi, şimdi Mersin Valimiz sayesinde gerçeğe dönüyor. Projenin tamamlanması kentimizin tarihi ve turistik zenginliklerini dünyaya tanıtırken, markalaşma ve imaj çalışmasına olumlu katkılar sunacak. Aynı zamanda tarihi kent merkezindeki ekonomik faaliyetleri de canlandıracak." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'in Turizm Atağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement