MHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması

"Mivitter'ın kökünü kazıdı ama Twitter duruyor.

28.03.2014 13:04

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, "Mivitter'ın kökünü kazıdı ama Twitter duruyor. Dünyada sosyal paylaşım sitelerini yasaklayarak ilk 3'e girme başarısını gösteren arkadaşlara teşekkür ediyorum, başta Başbakan'a" dedi.

Tanrıkulu, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda yaptığı konuşmada, her gün sosyal medyada yeni ses kayıtlarının yayınlandığını belirtti.

Türkiye'de her gün yeni oluşumla karşılaştıklarını söyleyen Tanrıkulu, "Geçtiğimiz hafta terörist başının Diyarbakır'da okunan mektubuna ses çıkartamayanlar, Kandil'den video konferans imkanını da sağlayarak saflarını belli etmişlerdir" dedi.

İktidarın "Oslo anlaşmaları" sonucu teröristlere sessiz kaldığını savunan Tanrıkulu, şöyle konuştu:

"Bu sessizlik, sınır ötesi diğer terörist gruplara da cesaret vermiştir. Artık onlar da Süleyman Şah Türbesi'nin boşaltılması yönünde tehditler savurur hale gelmiştir. Yine geçtimiz hafta Niğde'de güvenlik güçlerimize hain saldırı gerçekleştirenlerin sınır ötesinden ellerini, kollarını sallayarak geldikleri tespit edilmiştir. Ardından halen uçuş izleri kamuoyu ile paylaşılmayan Suriye uçağı düşürülmüştür. Yerel seçim öncesi sınır ötesi harekat planlayanlar bilmelidirler ki bu siyasi şark kurnazlıkları oylarını artırmaya yetmeyecektir. "

Youtube'a erişimin engellenmesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Twitter ile ilgili açıklamasını ve Youtube'a erişimin engellenmesini değerlendiren Tanrıkulu, "Mivıttır'ın kökünü kazıdı ama Twitter duruyor. Dünyada sosyal paylaşım siteleri yasaklayarak ilk 3'e girme başarısını gösterdikleri için arkadaşlara teşekkür ediyorum, başta Başbakan'a" dedi.

Tanrıkulu, Türkiye'de sosyal istikrarın bozulduğunu, sokağının nabzının kötü attığını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bile bağırmaktan sesinin kısıldığını savundu.

Güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine ilişkin olarak da açıklama yapan Tanrıkulu, şöyle konuştu:

"Çok ciddi iddialar var. Bunları mantık olarak sorgulamamız lazım. Bu konu gerekçe gösterilerek Youtube kapatıldı diyorlar ama bizce diğer paylaşım sitelerinde de günlerdir hükümet mensubu ve çalışanlarını töhmet altında bırakan kayıtlar var. Bunların bir kısmı görüntülü, bir kısmı sesli. Youtube durup dururken kapanmadı. Kendi ülkenizin insanına köle muamelesi yapıyorsunuz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir durum yok. 4 kişinin olduğu toplantılar, sağır odalarda yapılıyor. Bu kayıtları, 4 kişiden birisi vermiş sonucu ortaya çıkıyor. Bu tür şeylere seçime 48 saat kala fazla itibar etmeyin. Standartları belli üst düzey güvenlik alarmı olan yerlerde kolay kolay ortam dinlemesi çıkmaz. Eğer öyleyse o kadar vahim durumdayız. Birilerini suçlamaya çalışıyorlar, bu şekilde provokasyon yapmak daha kolay. Zaten uzun süredir sızdırılan tapelerin belli bir kesimden yapıldığı söylendi. Kendisinin de çok tatmin edici ve açıklayıcı bir yanıtları da yoktur."

Yerel seçimler ve İzmir

Türk milletinin asırlardır ayağına prangalar vurmak isteyenlere karşı onurlu mücadele verdiğini ve başarılı olduğunu söyleyen Tanrıkulu, "Türk milleti bu yasaklara boyun eğmeyecek ve gereken cevabı 30 Mart yerel seçimlerinde verecektir" dedi.

İzmir'e korku salarak belediyecilik yapanların olduğunu ve başarısız oldukları için Atatürk'ün şahsiyetinin ardına sığınanların bulunduğunu kaydeden Tanrıkulu, "Atatürk, bu cumhuriyetin kurucusu. Atatürk hepimizindir" ifadelerini kullandı.

Yerli üretime yönelik yatırım yapmadan Türkiye'nin sadece yollarla, köprülerle kalkınacağını düşünenlerin olduğunu da kaydeden Ahmet Kenan Tanrıkulu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu düşüncenin temsilcisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı, bakanlığı döneminde bir yandan denizcilik sektöründe Türk armatörlerin gemilerinin Türk bayrağına geçmesi için kanun çıkarırken, diğer yandan ailesinin gemilerini yabancı bayrak altında tutmayı sorun olarak görmemektedir. Gemiciklerine yeni rant limanları arayanlara İzmir, bu yerel seçimlerde limanlarını açmayacaktır. Haklarındaki hukuksuzluk ve yolsuzluk iddialarını hukuki yollarla gün ışığına çıkarmak yerine mahkeme kararıyla sosyal iletişim ağlarını engellemeye çalışanlar İzmir'e hangi yüzle aday olabilmişlerdir?"

İzmir'e yeterince yatırım yapılmadığı yönünde eleştiride bulunulduğunu da söyleyen Tanrıkulu, "Siz uzayda mı bakanlık yapıyordunuz? Gemileriniz farklı ülkelerin bayrağını taşıyor olabilir ama kafalarınız da mı öyle?" diye konuştu.

Ahmet Kenan Tanrıkulu, Suriyeli göçmenlere oy kullandırılacağı yönündeki iddialarına da değinerek, "Oy kullanmak için TC vatandaşı olmanız lazım. Bir düzenle mi karşı karşıya kalınıp vatandaşlık statüsünü kazandırıldı ondan emin değiliz. Yan komşum 4 kişilik bir aile ve 2 kişilik ilave seçmen kartı geldi. Yıllar önce ebediyete intikal etmiş kayınvalidem seçmen olmuş. Ruhen oy kullanabilir mi bilemem. En az 8 milyon vefat etmiş insana seçmen kartı çıkarıldığı iddiası var" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement