MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, İl Genel Meclisi üyelerini ziyaret etti.
Milletvekili Erdoğan İl Genel Meclis Başkanı Cemal Gürpınar ve Genel Sekreter Sabahattin Avcı'yı ziyaret ettikten sonra Mecliste Muğla'nın sorunlarına ilişkin konuşma yaptı.
TBMM İçişleri Bakanlığı komisyonunda yer alan MHP Muğla Milletvekili Erdoğan, Muğla'nın imar konusunda sıkıntıları bulunduğunu belirtirken, ÖÇK bölgelerinde vatandaşların konut sıkıntısı yaşadığın belirtti. Erdoğan, "Önümüzdeki günlerde TBMM'ye gelecek olan 2B yasası ile ilgili olarak bakanlığın İl Özel İdarelerin de görüşlerini alarak ortak bir noktada uzlaşmaları gerekiyor. Muğla'da özellikle ÖÇK bölgelerinde çivi çakmak yasak. Fakat konutuna bir eklenti yapan vatandaşlarımız büyük para cezalarına çarptırılıyor. Muğla'nın 6 milletvekili ve İl Genel Meclis üyelerinin tamamı ortak hareket etme mecburiyetimiz var. Muğla'nın kendisine has sorunlarının çözümü için yerelde ve Ankara'da birlikte hareket edersek, bu sorunları kısa sürede aşabiliriz. Muğla genel bütçeden kış nüfusuna göre kaynak aktarılıyor.
Muğla bir turizm kenti ve yaz aylarında mevcut nüfusun 3-4 katı nüfus oluyor. Bu nüfusa göre genel bütçeden kaynak aktarılması yönünde komisyonda görüşlerimi sürekli dile getiriyorum. Bir başka konu arıcılarımız ile ilgili. Arıcıların yüzde 50'si gezgin arıcılık yapıyor. Arıcılara sağlanan destekleme konusunda Tarım Bakanlığı'nın arıcılarımıza destek vermesi şart. Bunun yanında Muğla'daki otellerde kullanılan Çin balının da Muğla'da satılmasına önlem alınması gerekiyor. Kendi çam balımız varken dışarıdan ithal edilen balın Muğla'daki otellerde satılması kendi balımıza darbe vurur" dedi. - MUĞLA
Son Dakika › Yerel › MHP'li Erdoğan'dan Meclis'e Ziyaret - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?