Mikrofinansta En İyi Bölge; Aydın - Son Dakika
Yerel

Mikrofinansta En İyi Bölge; Aydın

Mikrofinansta En İyi Bölge; Aydın

Türkiye Grameen Mikrofinans Programı çerçevesinde Aydın Mikrofinans Şubesi'ne bağlı beşinci birimim olan Mikrofinans Kuyucak Merkezi hizmete açıldı.23 kişiye 23 bin TL kredinin de dağıtıldığı açılış programına AK Parti Aydın Milletvekilleri Ali...

02.01.2013 10:28

Türkiye Grameen Mikrofinans Programı çerçevesinde Aydın Mikrofinans Şubesi'ne bağlı beşinci birimim olan Mikrofinans Kuyucak Merkezi hizmete açıldı.

23 kişiye 23 bin TL kredinin de dağıtıldığı açılış programına AK Parti Aydın Milletvekilleri Ali Gültekin Kılınç ve Semiha Öyüş, Kuyucak Kaymakamı Alp Arslan, Kuyucak İlçe Milli Eğitim Müdürü Serpil Şahbudak, İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim, Aydın Mikrofinans Bölge Müdürü Demet Pilevneli, Aydın Şube personeli ve kredi alacak davetliler katıldı.

Pilevneli, kredi dağıtımlarından önce yaptığı konuşmada bu güne kadar 1760 kadına kredi verdiklerini ifade etti. Kadınlara kredi dağıtımında 380 bin TL İl Özel İdare kaynağı ve 250 bin TL'lik kaynağın da Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) tarafından karşılandığını belirten Pilevneli "Ben iş yapmak istiyorum diyen bütün kadınların 5 kişi bir araya gelerek grup bilinciyle bir iş yapabilmeleri adına desteklerimizi veriyoruz. Kadınlar parayı öncelikle çocuklarına harcıyorlar. Çocuklar da bizim geleceğimiz olduğu için kadınlarımıza destekte bulunduk. Kadınlarımız iş yapmak istedikleri zaman en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Küçük paraları borç olarak veriyoruz. Bunları yaparken de onları kontrol de ediyoruz. Biz kadınlara sadece güvendik ve hiç mahcup olmadık. Aydın'da hiç geri ödeme yapmayan bir tek vatandaşımız bile yok" dedi.

Kuyucak Kaymakamı Alp Arslan ise, evelerin birer atölye haline getirilmesinin önemsediklerini ifade etti. İyi durumda olan bir kimsenin bir başkasına el uzatması gerektiğini belirterek Arslan, "Gerek bağışlarla gerekse sağlanan kredilerle ihtiyacı olanın helalinden gelir elde etmesi sağlanıyor. Her yörenin bir ufku vardır. Bunları ortaya çıkarıyoruz. Kadınlarımız ürettiklerini ürünleri aynı zamanda pazarlıyorlar. Bu iki işi bir arada götürebilirsek küçük sermayelerle büyük işler başarabileceğimize inanıyorum" diye konuştu.

AYDIN EN İYİ BÖLGE SEÇİLDİ

AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç da, programın mucidinin Prof. Dr. Muhammet Yunus olduğunu hatırlatarak Yunus'un 'Yoksulluğu, torunlarımızın ziyaret edeceği bir müzeye koyalım' şeklinde veciz bir sözü olduğunu söyledi. Projenin başlatıldığı zaman Türkiye'de çok ses getirdiğini kaydeden Kılınç "Kısa zamanda da Türkiye de bundan primini aldı. Aydın mikrokrediyi en iyi kullandıran bölge seçildi. Mikrokrediyi geliştirerek çok büyük işler gerçekleştiren örnekler var. Rakamlar küçük ama işlerlik çok önemli. Bölge müdürlüğümüzün sizlere vereceği eğitim ve yönlendirmelerle çok iyi projeler ortaya çıkacaktır. Bu konuda destek veren herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç ve Semiha Öyüş, Kuyucak İlçe Milli Eğitim Müdürü Serpil Şahbudak, Kuyucak Kaymakamı Alp Arslan, İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim, Sultanhisar Kadın Kolları Başkanı Şükran Aysan, Nazilli Kadın Koları Başkanı Serpil Altunkaya tarafından kadınlara kredilerin teslim edildi. Açılış verilen kokteylden sonra hatıra fotoğrafının çektirilmesiyle sona erdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mikrofinansta En İyi Bölge; Aydın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement