Moğol Bakandan Başkan Ak'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Moğol Bakandan Başkan Ak'a Ziyaret

Moğolistan Nüfus Kalkınma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Erdene Sodnomzundui, beraberindeki bir heyetle Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a ziyarette bulundu.

23.02.2016 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Moğolistan Nüfus Kalkınma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Erdene Sodnomzundui, beraberindeki bir heyetle Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a ziyarette bulundu.

Başkan Ak'ın makamında gerçekleşen ziyaret sıcak ve samimi sohbetlere sahne oldu. Keçiören'e gelmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Sodnomzundui, "Bin yıllar öncesine dayanan ve tarihi bağları güçlü olan iki milletiz. Moğollar ve Türkler aynı toprağı yönetip barış içerisinde yaşadılar. Ankara'nın önemli bir belediyesi ile işbirliği içerisinde olmamızdan dolayı mutluyuz. Belediyeler arasındaki kardeşlik ilişkilerine önem veriyoruz" dedi.

Son yıllarda Türkiye ve Moğolistan arasındaki siyasi, iktisadi ve kültürel ilişkilerin çok geliştiğini hatırlatan Sodnomzundui, "Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen hain terör saldırısında hayatını kaybedenler için üzgünüz. Moğolistan olarak her zaman terörün karşısındayız. Teröre karşı her zaman Türkiye'nin yanındayız" diye konuştu.

"Başkent Ankara'ya hepiniz hoş geldiniz ve sefa getirdiniz" diyerek sözlerine başlayan Mustafa Ak konuklarına Keçiören'i tanıtıcı bilgiler verdi. Başkan Ak, "Keçiören Ankara Büyükşehir Belediyesi içerisinde yer alan bir ilçe belediyesidir. 900 bine yakın nüfusu ve 51 mahallesi bulunuyor. Sanayimiz yok ve yerleşim ağırlıklıyız. Ülkemizde belediye başkanları 5 yılda bir yapılan seçimle iş başına geliyorlar" dedi.

2015 yılında TBB vasıtasıyla Moğolistan'ı ziyaret ettiğini belirten Başkan Ak, "Ziyaretim sırasında misafirperverliğinizden ve büyük coğrafyanızdan çok etkilendim. Orhun Yazıtları'nın olduğu bölgeyi gezdim. Moğolistan'da Bayan Olgii ile kardeş belediyeyiz. Biz belediyeler arasındaki kardeşlik ilişkilerine önem veriyoruz. Böylelikle bilgi ve tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Keçiören Belediyesi olarak her türlü işbirliğine açığız" diye konuştu. Moğolistan heyetine teröre karşı mesajları için teşekkür eden Başkan Ak, "Terör tüm ülkelerin ortak belasıdır ve terörle tüm ülkeler ortak mücadele etmelidir. Terörün iyisi olmaz. Uzun zamandır ülkemiz terörle mücadele ediyor. Terörle mücadelede uluslararası işbirliği gereklidir" diye konuştu.

Görüşmenin ardından Bakan Sodnomzundui, Başkan Ak'a eski Moğol yazısı ile "Size mutluluk diliyorum" yazan deri tablet hediye ederken, Başkan Ak da konuğuna çini bir tablo takdim etti. Ziyaret toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Moğol Bakandan Başkan Ak'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement