Müe Öğrencilerinin Büyük Başarısı - Son Dakika
Yerel

Müe Öğrencilerinin Büyük Başarısı

Müe Öğrencilerinin Büyük Başarısı

Mersin Üniversitesi (MEÜ) İletişim Fakültesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencileri, "Türkiye'nin çevre oscarları" olarak anılan "Ulusal Yeşil Kamera Üniversitelerarası Kısa Film Yarışması"nda ikinci oldu.

21.06.2012 16:46

Mersin Üniversitesi (MEÜ) İletişim Fakültesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencileri, " Türkiye'nin çevre oscarları" olarak anılan "Ulusal Yeşil Kamera Üniversitelerarası Kısa Film Yarışması"nda ikinci oldu.

MEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencileri Dilek Büyükdemirci, Haldun Koçer, Murat Kandemir ve Erhan Özelsancak, "Ulusal Yeşil Kamera Üniversitelerarası Kısa Film Yarışması"na "Toxic" adlı kısa filmle katıldılar. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı desteğiyle Recycling Industry Dergisi tarafından düzenlenen yarışma, "Kirlenen dünyaya genç bakış" sloganıyla üniversite öğrencilerinin dikkatini çevre konusuna çekmek amacıyla gerçekleştirildi. Yarışmaya Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki üniversitelerden 88 kısa film başvurdu. 47 eser, "Su, atık su ve deniz", "tabiat, iklim değişikliği ve hava", "ambalaj-elektronik atıklar", "tehlikeli atıklar ve atık yağlar" ile "atık piller ve atık aküler" kategorilerinde değerlendirmeye alındı.

MEÜ öğrencileri Dilek Büyükdemirci, Haldun Koçer, Murat Kandemir ve Erhan Özelsancak'ın hazırladığı "Toxic" adlı kısa film, "ambalaj-elektronik atıklar" kategorisinde jüri üyelerinin oylarıyla ikinci seçildi. Öğrencilere ödül heykelinin yanı sına 2 bin 500 TL para ödülü de verildi.

MEÜ İletişim Fakültesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencileri, aynı yarışmada geçen yıl da bir birincilik bir de üçüncülük ödülü kazanarak büyük bir başarıya imza atmışlardı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müe Öğrencilerinin Büyük Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement