Muş'a 6 Ambulans Alındı - Son Dakika
Yerel

Muş'a 6 Ambulans Alındı

Muş\'a 6 Ambulans Alındı

Sağlık Bakanlığı tarafından Muş’a gönderilen tam donanımlı 6 ambulans düzenlenen törenle hizmete başladı.

08.02.2014 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı tarafından Muş'a gönderilen tam donanımlı 6 ambulans düzenlenen törenle hizmete başladı.

112 Acil Servis önünde düzenlenen törende konuşan AK Parti Muş Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Faruk Işık, Sağlık Bakanlığı'nca kente tam donanımlı 6 ambulans tahsis edilmesinin önemine işaret ederek, biri obezite hastaları için olmak üzere 2 yeni ambulansın daha gönderileceğini bildirdi.

Vali Vedat Büyükersoy ise, kentte 35 ambulansla vatandaşa sağlık hizmeti verildiğini söyledi. 2010 yılında uçak ve helikopter ambulanslarla hasta nakillerinin yapılmaya başlandığını anımsatan Büyükersoy, "O tarihten bugüne kadar ilimizde 77 hasta helikopter, 33 hasta ise ambulans uçakla taşındı. Bunlar çok önemli hizmetler. 10 ile 15 yıl önce yabancı ülkelerde verilen sağlık hizmetlerini gıptayla izlerdik. Ama biz de o günlere geldik. Bugünlerin kıymetini bilmek lazım. Vatandaşa daha iyi sağlık hizmeti verilmesi için çaba gösteriyoruz. Çabamızın sonucunu bugün burada görüyoruz. Ülkemizin ekonomisi iyi olursa bunlar da olur. Aksine başka türlü olamaz. Ülkenin ekonomisi kötü olursa 2 ambulansla hizmetler devam eder, hastalar uçak veya helikopterle nakledilemez" dedi.

Hükümet tarafından başlatılan çözüm sürecinin ülkenin ekonomisine büyük katkı sağladığını belirten Büyükersoy, ekonomi ikliminin huzur ve güven olduğunu ifade etti. Büyükersoy, "Tohumu ikliminde atmasanız çürür ve işe yaramaz. Ekonomi de demokrasi ikliminde gelişir. Ülkede demokrasi geliştikçe aldığımız sağlık, yol, köprü ve diğer hizmetler iyileşir" dedi.

Törene İl Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz, İl Sağlık Müdürü Fatih Ebiloğlu, kurum personelleri ve davetliler katıldı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'a 6 Ambulans Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement