Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından eğitim ortamında şiddetin ve madde kullanımının önlenmesi için hazırlanan 'Okullarda Şiddet, Kötü Alışkanlıkları ve Çevresel Riskleri Önleme ve Azaltma' eylem planının tanıtımı yapıldı.
Muş Öğretmenevi konferans salonunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Vali Seddar Yavuz, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay İsmail Işık, Belediye Başkanı Feyat Asya, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Sönmez, bakanlık temsilcileri, ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından toplantının açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdulbari Aksoy, "Bir ülke, sağlıklı toplum ve sağlıklı gençlerle büyür. Bugün burada toplanmamıza vesile olan, yüreği memleket sevdasıyla dolu olan valime bu anlamda gerçekten çok teşekkür ediyorum" dedi.
Vali Seddar Yavuz ise, bütün dünyanın bir buhran içerisinde olduğunu ve bütün dünyanın yeni bir çıkış aradığını söyledi. Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olduğunu ve bunun da avantaj ve dezavantajlarının bulunduğunu belirten Vali Yavuz, "Eğer siz gençliğinizi değerlerle buluşturabilirseniz, iyi eğitebilirseniz, iyi insan ve iyi vatandaş olarak topluma sunabilirseniz, bu elbette bir avantaja dönüşür. Ancak çocuklarınızı ilim ve irfanla buluşturamazsanız, kadim medeniyetinizin değerlerini benimsetemezseniz, iyilik yapmayı, toplum için yaşamayı temel bir paradigma olarak ortaya koyamazsanız o zaman işte toplumsal sıkıntılar ve felaketler arka kısmı kovalar. Şu anda 5-19 yaş arasında ilimizde tam 148 bin 920 çocuğumuz bulunuyor. Yine 20-34 yaş arasında 101 bin kişimiz var. Yani kabataslak 250 bin kişi şu anda 34 yaş altında görünüyor. Bu proje fikri esasında bizim yıllar önce uyguladığımız ve olumlu sonuçlar alamadığımız bir projedir. İlk defa bunu Urfa Siverek Kaymakamlığım sırasında aile içi iletişim, şiddet ve madde bağımlılığı altında ilk defa uyguladık. Daha sonra İstanbul Gaziosmanpaşa Kaymakamlığım sırasında yine bir kez daha uyguladık ve risk grubundaki çocuklara yönelik ve bu çocuklara bütün imkanlarımızla yöneldik. Bu proje özü itibariyle sorun çıkmadan, sorun tespit etmek ve o çocukları kazanmamız gerekiyor. Yine Uşak Valiliğim sırasında bir kez daha bunu uyguladım ve gördüm ki bu toplumda en büyük sorun sevgi ve şefkat açığıdır. İnsanlar iki şey üzerinde kavga eder, sevgi ve maddi çıkar. 60 yaşına gelmiş insanlar; 'annem beni çok severdi, seni az severdi' kavgası yapıyorlarsa demek ki sevgi en büyük ihtiyaç ve erken çocukluk döneminde karşılanmayan sevgi, hele hele yönetilen şiddet maalesef çocuklarımızda derin izler bırakmakta. Bu insanlarımız belki makam, mevki sahibi olsalar bile çevrelerine huzursuzluğun kaynağı olmaktadırlar" ifadelerini kullandı.
Hayatı boyunca 'kazan kazan' fikrine çok inandığını ifade eden Vali Yavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Eğer bu şehirde güzel bir şey varsa hepiniz kazanırsınız. Bu şehir olumsuz gelse; bu şehir de kaybeder, ben de kaybederim, hepimiz kaybederiz. Bu yüzden hepimiz kazanmak üzerine bir sistem kurmalıyız. Biz çocuklarımızı neye göre yetiştirdiğimizde bunu belirliyor. Biz çocuklarımızı 'kaybet-kazan' diye mi yetiştiriyoruz? 'Kazan-kaybet' diye mi? 'Kazan-kazan' diye mi? Aslında biz insanlarımızı 'kazan-kazan' diye yetiştirebilsek, bu toplum daha huzurlu bir toplum olur. O yüzden bizim buradaki temel stratejimiz, her kesin kazanması üzerine kuruludur. Bu proje, bu eylem planın bu şehrin menfaatine midir? Hiç şüphesiz menfaatinedir. O zaman herkesi bu eylem planı etrafında konumlanmaya davet ediyorum."
Yapılan konuşmaların ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Uzmanı Sedat Tunç, eylem planı ile ilgili sunum gerçekleştirdi. - MUŞ
Son Dakika › Yerel › Muş'ta 'Şiddet' Konulu Eylem Planı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?