Muş'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Muş'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. Yıl Dönümü

AK Parti Muş Milletvekili Muzaffer Çakar, Muş'un düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü dolaysıyla mesaj yayımladı.

29.04.2015 16:29

AK Parti Muş Milletvekili Muzaffer Çakar, Muş'un düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü dolaysıyla mesaj yayımladı.

Çakar, mesajında, Malazgirt Meydan Muharebesi'nde hakim olan kardeşlik ruhu sayesinde Bizans ordusunun tarihi bir yenilgiye uğratıldığını anımsattı.

Osmanlı Devleti'nin son dönemine kadar barış ve huzur içinde yaşayan bölge halkının, 1916 yılındaki Rus işgalinden sonra türlü baskı, zulüm ve katliamlara maruz bırakıldığını bildiren Çakar, şunları kaydetti:

"500 bin kişi, Rusların kışkırtmasıyla ayaklanan Ermeni çeteleri tarafından katledildi. Muş halkı katliam, zulüm ve sefalet dolu o kara günlerde, çare olarak güneye doğru göç etmeye başlamıştı. Kurtuluşa giden yolda Kazım Karabekir Paşa komutasındaki ordumuz ve Muşlular, ilimizi kahramanca savunmuştur. Ordumuz ve halkımız 30 Nisan 1917'de düşmanın zulmünden ilimizi kurtararak, hürriyet ve vatanseverliğinden taviz vermeyeceğini tarihe altın harflerle yazmıştır. Böylece Muş toprakları, Anadolu'nun bizlere vatan olmasında tarihe açılan ilk kapıdır."

Çakar, Muş'un düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılını idrak etmenin sevinç ve gururunu yaşadıklarına değinerek, 30 Nisan'da halkın katliam, göç, zulüm ve sefalet dolu kara günlerinin sona erdiğini, aydınlık yarınların başladığı gün olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muş'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement