MÜSİAD 2013 Yılı Ekonomisini Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

MÜSİAD 2013 Yılı Ekonomisini Değerlendirdi

MÜSİAD 2013 Yılı Ekonomisini Değerlendirdi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Aydın Şubesinin 2013 Yılı Ekonomi Değerlendirme Toplantısı, Nazilli'de gerçekleşti.

26.02.2014 18:31  Güncelleme: 18:45

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Aydın Şubesinin 2013 Yılı Ekonomi Değerlendirme Toplantısı Nazilli'de gerçekleşti.

MÜSİAD Aydın Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yıldırım tarafından Nazilli'de gerçekleştiren toplantıya AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş ve Ali Gültekin Kılınç ile AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Tacettin Pirinç, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, Efeler Belediye Başkan Adayı Yalçın Pekgüzel, Nazilli Belediye Başkan Adayı Mustafa Acar İl Kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli ile partililer ve MÜSİAD üyeleri katıldı.

Dünyanın önde gelen ülkelerinin ve Avrupa Birliği ülkelerinin büyümekte çok zorlandığı bir süreçte Türkiye'nin istikrarlı bir şekilde büyümesini korumasının son derece önemli olduğunu belirterek açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Aydın Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yıldırım; "Bundan 100 yıl önce hasta adam denilen ülkenin çocukları yepyeni bir liderlik vizyonu ile 21. yüzyıla damgasını vuracak büyük projelere imza atmıştır" dedi.

'SEÇİM YARINLAR İÇİN ÖNEM ARZ EDİYOR'

Avrupa Birliği'nin 2103 yılı büyüme yüzdesi 0.1 olarak belirtilirken aynı dönemde Türkiye'nin büyümesinin ise yaklaşık yüzde 4 olarak gerçekleşmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Hakan Yıldırım; "İş adamları olarak bizden beklenen daha çok yatırım yapmamız, daha fazla istihdam oluşturmamız ve ülkemizin kalkınmasına daha fazla katkıda bulunmamızdır. Bizim iş adamları olarak beklentimiz ise; büyük bedeller ödeyerek kazandığımız huzur, güven ve istikrar ortamının korunmasının sağlanması, biz işadamları ve bu ülkeyi seven herkes taraf olmak durumundadır. 2013 yılında açıklanan çözüm süreci ve demokratikleşme bir cümle ile değerlendirecek olursak oğullar babalarını değil, babaların oğullarını gömdüğü bir dönem ve bir süreç sona ermiştir. Bu ülkenin geleceğine inanarak çalışan herkes özellikle iyi ekonomik verilere sahip Mayıs ayından sonra gelen gezi olayları ve tüm makro ekonomik verilere güzel gittiği yılın sonunda 17 Aralık süreci ile başlayıp olayların bu seviyeye gelmesine şu veya bu şekilde sebep olanlar ellerini vicdanlarına koyarak gelinen aşamada kimlerin mutlu olduğuna, bu bedeli halk öderken kimlerin hesabına kafa yormalı, bu vebalin altında mahşeri vebalin verilecek olduğunu unutmamalılar. Bu seçim şehrimizin yarınları için, büyüyen Türkiye'nin yarınları için büyük önem arz etmektedir" şeklinde konuştu.

12 YILLIK EKONOMİK ÇALIŞMALAR ANLATILDI

AK Parti Aydın Milletvekili A. Gültekin Kılınç, 12 yıllık AK Parti iktidarı döneminde yaşanan ekonomik faaliyetleri anlattığı toplantıda 17 Aralık sürecinde yaşanan durumları da değerlendirdi. Türkiye ekonomisinde büyük yer tutan Halk Bankası'na düzenlendiğini iddia ettiği komployu da anlatan Milletvekili Kılınç, yerel seçimler için de partisinin belediye başkan adaylarına destek istedi. Toplantıda Nazilli Belediye Başkan Adayı Mustafa Acar, Efeler Belediye Başkan Adayı Yalçın Pekgüzel ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş da söz alarak kendilerini tanıtarak projelerinden bahsetti. Adaylar istikrarın tekrar sürmesi açısından, güven ve huzur ortamının devamı için 30 Mart seçimlerinin çok önemli olduğuna değinerek seçim için destek istediklerini dile getirdiler. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MÜSİAD 2013 Yılı Ekonomisini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement