Ödemiş'in 4+4+4 Sistemiyle İlgili Okul Planlaması Hazır - Son Dakika
Yerel

Ödemiş'in 4+4+4 Sistemiyle İlgili Okul Planlaması Hazır

Ödemiş\'in 4+4+4 Sistemiyle İlgili Okul Planlaması Hazır

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, yapılan son düzenlemeyle eğitime getirilen 4+4+4 sistemini görüşmek üzere cuma günü 30 ilçenin İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile Kiraz'da bir araya geldi.

15.05.2012 10:28

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, yapılan son düzenlemeyle eğitime getirilen 4+4+4 sistemini görüşmek üzere cuma günü 30 ilçenin İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile Kiraz'da bir araya geldi. Kiraz Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıda 4+4+4 eğitim sistemi ele alınarak, 2012-2013 eğitim öğretim yılında uygulamaya konulacak yeni eğitim sistemine ilişkin alınan kararlar gözden geçirildi.

Toplantının ardından İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı ve beraberindekiler Kiraz Anaokulunu ziyaret etti. Okul Müdürü Mahmut Altay ve minik bir öğrencinin çiçeklerle karşıladığı Bardakçı, Kiraz'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. minik öğrenciler tarafından yapılan Türkiye haritası Okul Müdürü Mahmut Altay tarafından hediye edildi.

Toplantıda yeni sistemli ilgili bilgiler paylaşılırken yapılan planlamalar gözden geçirildi.

ÖDEMİŞ HAZIR

Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü gelecek eğitim-öğretim döneminden itibaren uygulanması beklenen 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili Ödemiş'in okul planlamasını hazırladı. Yapılacak planlamayla ilkokul ve ortaokul haline dönüştürülen mevcut ilköğretim okulları belli oldu.

Yapılan planlamaya göre Anafartalar İlköğretim, Zafer İlköğretim, Atatürk İlköğretim, İstiklal İlköğretim, Çapacızade İlköğretim, İnönü İlköğretim, 80. Yıl Efe İlköğretim ve Özdemir Atasoy İlköğretim Okulları ilkokula dönüştürüldü. İlkokula dönüştürülen okullarda 1-2-3 ve 4. sınıflar eğitim görecek.

50. Yıl İlköğretim, Ödemiş İlköğretim, Cumhuriyet İlköğretim, Ayşe M. Yanbastı İlköğretim ve 3 Eylül YİBO da ortaokula dönüştürüldü. Bu okullarda da 5-6-7 ve 8. sınıf öğrencileri eğitim hayatlarına devam edecek. A ve B blok şeklinde bina yapısına sahip olan Hatipoğlu Hasan Erdem ve Hatipoğlu Mustafa Erdem İlköğretim Okulları da hem ilkokul hem de ortaokul olarak eğitim verecek. Bu okullarda A bloklar ilkokullara, B bloklar da ortaokullara ayrılacak.

Merakla beklenen hangi okulun hangi okula taşınacağına dair planlama da yapıldı. Anafartalar İlköğretim Okulu'ndaki 5-6-7 ve 8. sınıflar, 50. Yıl Ortaokulu'na nakledilirken, 50. Yıl İlköğretim Okulu'ndaki 1-2-3 ve 4. sınıflar da Anafartalar İlkokulu'na nakledilecek.50. Yıl Ortaokulu, Anafartalar'ın yanı sıra Zafer İlköğretim Okulu'ndan gelecek 5-6-7 ve 8. sınıf öğrencilerine de ev sahipliği yapacak.

Ödemiş Ortaokulu, Atatürk ve İstiklal İlköğretim Okulları'ndan gelecek 5-6-7 ve 8. sınıf öğrencilerine eğitim verirken, Ödemiş İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 1-2-3 ve 4. sınıflar Atatürk ve İstiklal İlkokulu'na yönlendirilecek.Cumhuriyet Ortaokulu, Çapacızade, İnönü ve Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu'ndan gelecek 5-6-7 ve 8. sınıf öğrencileriyle eğitim hayatına devam edecek. Cumhuriyet İlköğretim'de halihazırda eğitim gören 1-2-3 ve 4. sınıflar ise İnönü İlkokulu'na yönlendirilecek Ayşe M. Yanbastı Ortaokulu'nda 80. Yıl Efe İlköğretim'den gelecek 5-6-7 ve 8. sınıflar eğitim görürken, bu okuldaki 1-2-3 ve 4. sınıf öğrencileri 80. Yıl Efe İlkokulu'nda eğitim görecekler.

Ortaokula dönüştürülen 3 Eylül YİBO'da Özdemir Atasoy İlköğretim Okulu'ndan gelecek 5-6-7 ve 8. sınıf öğrencileri eğitim hayatlarına devam ederken, bu okulda halihazırda bulunan 1-2-3 ve 4. sınıflar Özdemir Atasoy İlkokulu'na taşınacak.27 Mayıs adıyla da bilinen Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu ise yapılan düzenlemeye göre yeni dönemde öğrenci kabul etmeyecek. Bu okulun binası Fatih Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi olarak kullanılacak. Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 1-2-3 ve 4. sınıflar İnönü İlkokulu'na, 5-6-7 ve 8. sınıflar da Cumhuriyet Ortaokulu'na devam edecek.Yapılan düzenlemeye göre imam hatip liselerine orta bölüm açılacağından, imam-hatip ortaokulu için Ödemiş'e yeni bir okul binası yapılacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş'in 4+4+4 Sistemiyle İlgili Okul Planlaması Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement