Ödemiş'te Çiftçiye Sertifika - Son Dakika
Yerel

Ödemiş'te Çiftçiye Sertifika

Ödemiş\'te Çiftçiye Sertifika

İzmir'in Ödemiş ilçesinde kuraklık ve sulama konusunda eğitim alan çiftçilere sertifikaları verildi.

13.12.2011 18:48

İzmir'in Ödemiş ilçesinde kuraklık ve sulama konusunda eğitim alan çiftçilere sertifikaları verildi.

Gölcük beldesindeki Gölcük Otel'de gerçekleştirilen törene, Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu, Ödemiş Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İbrahim Altıntaş katıldı.

İzmir Tarım Müdürlüğü Yüksek Ziraat Mühendisi Yüksel Balcı 30 üreticinin sertifika aldığı programın büyük başarı elde ettiğini, Gölcük Gölü'nde kirliliğin engellenmesi konusunda önemli bir adım atıldığını belirtti.

Balcı, 12 çeşit ürün için 400 dekar alan tahsis edildiğini, üreticiye ekipman desteği sağlandığını belirterek, 32 üreticiden 18'inin ürettikleri ürünleri sayesinde gıda sertifikası aldığını ifade etti.

Vali Yardımcısı Tunçsu ise yaptığı konuşmada eğitim çalışması sonucu üreticilerin isimlerini sadece İzmir'e değil, tüm Türkiye'ye duyurduğunu belirterek "Kendilerini kutluyorum. Bu bağlamda Gölcük beldesinde ikinci bir projeye geçilecek. Çevre Amaçlı Tarımsal Arazilerin Korunması (ÇATAK) adı verilen proje İzmir'de ilk olarak Gölcük beldesinden başlayacak" diye konuştu.

Kaymakam Abdurrahman Koçoğlu ise Gölcük beldesine ayrılan bütçenin bittiğini, ödenek gerektiğini belirterek, İzmir Valiliğinden destek istediklerini belirtti.

Koçoğlu, "Gölcük beldemize yollarının yapılması için 700 bin lira gibi bir ödenek ayrılmıştı. Fakat biz bu ödeneği beldenin tarım çalışmalarında ve kuraklık önlemleri için kullandık. Şu an ödenek olarak yetersiz durumdayız" dedi.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ödemiş'te Çiftçiye Sertifika - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement