Öğrencilerine "Çocuk Hakları Sözleşmesi" Kitabı Dağıtan Öğretmen Hakkında İnceleme Başlatmasına... - Son Dakika
Yerel

Öğrencilerine "Çocuk Hakları Sözleşmesi" Kitabı Dağıtan Öğretmen Hakkında İnceleme Başlatmasına...

Öğrencilerine "Çocuk Hakları Sözleşmesi" Kitabı Dağıtan Öğretmen Hakkında İnceleme Başlatmasına...

Eskişehir Eğitim Sen, Odunpazarı Belediyesi tarafından hazırlanan “Çocuk Hakları Sözleşmesi” kitabını öğrencilerine dağıtan Milli Zafer İlkokulu öğretmen Zekai Yıldırım hakkında Milli Eğitim Müdürlüğü’nün inceleme başlatmasına tepki gösterdi.

09.06.2016 16:55

Eskişehir Eğitim Sen, Odunpazarı Belediyesi tarafından hazırlanan "Çocuk Hakları Sözleşmesi" kitabını öğrencilerine dağıtan Milli Zafer İlkokulu öğretmen Zekai Yıldırım hakkında Milli Eğitim Müdürlüğü'nün inceleme başlatmasına tepki gösterdi.

Okul önünde, Eğitim Sen yönetici, üyeleri ile çeşitli demokratik kitle örgütleri ve CHP Milli Eğitim İnceleme Komisyon üyelerinin destek verdiği basın açıklamasında konuşan Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir, asıl gerekçesinin kitabın ön kapağındaki 'Odunpazarı Belediyesi' yazısı ile arka kapaktaki özgeçmiş ve fotoğraf olduğunu söyledi. Bunun da iyi niyetli bir yaklaşım olmadığını ifade eden Demir, bu konulara siyasi gözlükle yaklaşmanın yanlış olduğunu söyledi. Sendika üyesi öğretmen Zekai Yıldırım'ın Odunpazarı Belediyesi tarafından hazırlanan ve görsel olarak desteklenen Çocuk Hakları Sözleşmesi kitabını öğrencilerinin haklarını öğrenmesi ve bilinçlenmesi için önce kendi sınıfına dağıttığını belirten Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir şunları söyledi:

"Diğer öğretmenler de istediği için kitabın getirilmesine yardımcı olmuştur. Burada bir zorlama olmadığı gibi belediye reklamı yapma amacı da yoktur. Milli Eğitim her konuya böyle bakmaya alıştığı için eğri ile doğruyu ayıramaz hale gelmiştir. Kitabı incelediğimizde ise, Çocuk Hakları Sözleşmesi, çocukların anlayacağı bir dille özetlenip resimlendirilerek kitap haline getirilmiştir. Üstelik kitap, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da onaylıdır. Tam da çocuk istismarlarının yoğun yaşandığı bu günlerde, öğrencilerin ve ailelerinin hakları konusunda bilinçlenmelerinde ne gibi bir sakınca olabilir? Okullara siyaseti sokan ve iş barışını bozan Milli Eğitim'in uygulamalarıdır. Bu belediye bir kamu kuruluşu değil midir? İkincisi Türkiye Sözleşmeyi 1990 tarihinde imzalamış ve bazı maddelere çekinceler koymuştur. İzin konusuna gelince olayın bahanesidir. İzin adı altında meşru olmayan birçok konunun okullarda hayat bulduğunu da biliyoruz. Üstelik Odunpazarı Belediyesi'nin AKP tarafından yönetildiği dönemde de, dönemin Belediye Başkanı tarafından okullarda öğrencilere kitap dağıtıldığı gerçeği de ortada durmaktadır. Olayın taşındığı bu noktayı anlamakta zorlanıyoruz. Eğitimde kaosu yaratanların yasal ve etik kaygıları gözetiyormuş gibi görünmeleri tam bir komedidir. Okulları kendi siyasi arka bahçeleri gibi görenlere diyoruz ki, meydan boş değildir. Çocuklarımızın bilimsel eğitim alma hakkının ve üyemizin sonuna kadar yanındayız. Baskılar bizi yıldıramaz. Milli Eğitimi kaosa çevirenlerle sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz"

Basın açıklamasında, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hakkında inceleme başlatılan öğretmen Zekai Yıldırım da hazır bulundu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrencilerine 'Çocuk Hakları Sözleşmesi' Kitabı Dağıtan Öğretmen Hakkında İnceleme Başlatmasına... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement