Ordu Çaybaşı Belediyesi İşçilerinin Grevi Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Ordu Çaybaşı Belediyesi İşçilerinin Grevi Sürüyor

Ordu Çaybaşı Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine işçilerin başlattığı grev sürüyor. Belediye işçilerinin grevine bazı siyasi partiler de destek verdi.

23.03.2023 11:34  Güncelleme: 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GENÇAĞA KARAFAZLI

Ordu Çaybaşı Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine işçilerin başlattığı grev sürüyor. Belediye işçilerinin grevine bazı siyasi partiler de destek verdi.

Çaybaşı Belediyesi işçileri, toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması ve 9 işçinin işten atılması nedeniyle 2 Şubat'ta greve çıkmıştı. Belediye-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Bayram Özkan ve İsmail Duman ile sendikanın Çorum, Samsun, Tokat, Giresun, Trabzon ve Rize şubelerinin başkan ve yöneticileri, TÜRK-İŞ'e bağlı diğer bazı sendikaların şube başkanları, CHP, Emek Partisi ve İYİ Parti yöneticileri, dün grevdeki işçileri ziyaret ederek destek verdi.

Grev çadırının bulunduğu alana sloganlar atarak gelen ziyaretçileri, işçiler ve Belediye-İş Ordu Şubesi Başkanı Kadir Altun karşıladı. Kadir Altun, burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"AMACIMIZ ÇAYBAŞI HALKINA HİZMET ETMEK"

"Hesaplaşmaya hazır olun. Bizlerin tek amacı, Çaybaşı halkına hizmet etmektir. Bizler, helal rızık alıp alın terimizle çalışıyoruz. Emeğimizin karşılığıyla ailemizi idame ettiriyoruz. Belediye-İş ülkemizde, Ordu il ve ilçelerinde dürüst, ilkeli, emeğin ve emekçinin evrensel değerleri, haklarını bilen, yaptığı işi kırıp dökmeden yapan, doğruya doğru diyen, haksızlığı yapan kim olursa olsun karşı gelen, bu gücü de sadece Anayasa'nın vermiş olduğu yetkiyle yapan sendikanın adıdır.

"MAKAMINIZI KULLANARAK GERÇEKLERİ GİZLEYEMEZSİNİZ"

Başta Sayın Başkan olmak üzere Çaybaşı emekçilerine bu zulmü yapan, güç zehirlenmesi içinde olan, kendini Kaf dağında görenlerdir. Ne anlatırsanız anlatın, hangi siyasi düşüncede olursanız olun gerçekleri Çaybaşı halkı biliyor, görüyor. Çünkü güneş balçıkla sıvanmaz. Kamuoyuna makamınızı kullanarak, yalan bilgilerle algı yaratarak gerçekleri gizleyemezsiniz. Gerçekler her zaman gün yüzüne çıkar. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Sizler için mum da bitti, yatsı da çok yakın.

"MÜCADELEMİZ YASAL BİR ŞEKİLDE DEVAM EDECEKTİR"

Tek çare, dediğimiz gibi, birleşerek kazanmaktır. Sendikamız Belediye-İş, Çaybaşı Belediyesi'ndeki bu haksız işten çıkarmalar, diğer mağduriyetlerin hakkaniyet çerçevesinde iyi şekilde sonuçlanması için tüm yasal yolları işleterek tüm gücüyle yasal mücadelesine devam edecektir. Çaybaşı Belediyesi'nin sayın yöneticileri, sizlere sesleniyoruz; emekçilerimizin yaşadığı mağduriyetin bitmesi için çağrımıza kulak verin. İnsanların haklarını verin. Hepimizin görevi olan Çaybaşı halkına hizmet etmeye devam edelim. Gelin, el birliğiyle bu problemi çözelim."

Ordu Çaybaşı Belediyesi İşçilerinin Grevi Sürüyor
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Ordu Çaybaşı Belediyesi İşçilerinin Grevi Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement