Bakan Eroğlu: 250 Yıldır Bu Oyunlar Var - Son Dakika
Yerel

Bakan Eroğlu: 250 Yıldır Bu Oyunlar Var

Bakan Eroğlu: 250 Yıldır Bu Oyunlar Var

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bazı ülkenin düşmanları oyun ve tezgah peşinde. Bu şimdi olmuyor, 250 yıldır bu oyunlar var." dedi.

21.03.2014 14:42  Güncelleme: 14:50

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bazı ülkenin düşmanları oyun ve tezgah peşinde. Bu şimdi olmuyor, 250 yıldır bu oyunlar var. Sultan Abdülaziz'e aynı oyunlar oynandı, Sultan Abdülhamit'e oynandı, rahmetli Adnan Menderes'e, Turgut Özal'a oynandı ama artık Tayyip Erdoğan'a bu oyunların oynanmasına millet müsaade etmeyecek" dedi.

Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesine bağlı Seydiler beldesi ziyaretinde, belde meydanında yaptığı konuşmada, Seydiler'in muhteşem bir belde olduğunu, beldede bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Afyonkarahisar'ın hizmetkarı olduğunu dile getiren Eroğlu, "Seydiler'e ne gerekiyorsa yapmak bizim boynumuzun borcu. 11 yılda Türkiye'ye yapılanları bırakın, Afyon'a yapılanlara bir bakın. Bunlar bizden önce yapılamazdı. Biz insanımızı seviyoruz. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır düsturu ile çalışıyoruz, sizlere hizmet edebiliyorsak ne mutlu bana" diye konuştu.

Afyonkarahisar'da büyük yatırımlara imza attıklarını anlatan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Afyonkarahisar'a yapılanları hiç kimse hayal edemez. Muhalefetin hayali bile yetişemez. Şu bölünmüş yollara bakarsanız, hemen yanı başınızdaki Köroğlu belinde arabalar kalırdı ancak şimdi dağları deviriverdik, Ankara, İstanbul, İzmir ve Konya'ya rahat ulaşabiliyoruz. Bu büyük mutluluk. Bunun dışında hızlı tren geliyor. Dağlar delinip hızlı treni getireceğiz. Afyonkarahisar'ı bunun dışında artık yeşilhisar yapıyoruz. Devlet Su İşleri, kurulalı 60 yıl oldu, bizden önce yapılan baraj ve gölet sayısı 3 taneydi. Biz şimdi 71 tane yapıyoruz. 3 tane baraj ve gölet nere 71 tane nere. Her ilçe ve beldeye mutlaka gölet yapıyoruz."

Devletin artık parasının bol olduğunu belirten Eroğlu, eskiden bankaların hortumlandığını, Merkez Bankası'nın döviz rezervinin eritildiğini, IMF'den borç alındığını hatırlattı. Eroğlu, şimdi ise Türkiye'nin IMF'ye borç verir hale geldiğini, borçların ödendiğini, artık vatandaştan alınan vergilerin vatandaşa hizmet olarak aktarıldığını ifade etti.

-"Sandığa gidin, çünkü sizin reyiniz çok önemli"

Geçmişte, vatandaşın alın teri ile güçlükle kazandığı paraların vergilerinin faiz lobisine gittiğine dikkati çeken Eroğlu, şöyle konuştu:

"Allah'a şükür bu hortumları kestik. Bundan çok rahatsız oluyorlar. Çünkü IMF'ye borç ödendi, Türkiye'nin başı dik olmaya başladı. Diyorlar ki 'Türkiye'nin önünü keselim'. Dünyadaki çoğu ülkede büyüme negatif, bizde 4.4'lük bir büyüme var. Bu kadar yatırımlar yapılıyor, borcumuz bitti... Bazı ülkenin düşmanları oyun ve tezgah peşinde. Bu şimdi olmuyor, 250 yıldır bu oyunlar var. 1839'dan bu yana bu oyunlar devam ediyor. Sultan Abdülaziz'e aynı oyunlar oynandı, Sultan Abdülhamit'e oynandı, Rahmetli Adnan Menderes'e, Turgut Özal'a oynandı ama artık Tayyip Erdoğan'a bu oyunların oynanmasına millet müsaade etmeyecek. Çünkü millet artık oyunların farkına vardı. Onların hileleri var ama milletin de feraseti, idraki, anlayışı var. Dolayısıyla bu 30 Mart seçimleri basit bir belediye seçimi değil. Siyasi istikrarın devamı ve milletin yükselişinin devamı açısından çok önemli. O bakımdan diyoruz ki, diğer partilere de gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum, onlar hepimizin kardeşi, siyasi istikrarın, ekonomik istikrarın devamı, Türkiye'nin büyümesinin devamı için 30 Mart'ta Türkiye'nin başına çorap örmek isteyenlere, oyun kurmak isteyenlere cevabını sandıkta verecektir. Biz buna inanıyoruz. O bakımdan sizlere güveniyoruz. Hiç kimse ihmal etmesin, sandığa gidin, çünkü sizin reyiniz çok önemli. Evlatlarımızın geleceği açısından önemli. Bu mahalli idare seçimlerinde oylar bölünmesin, hep birlikte 'gümbür gümbür AK Parti' diyelim."

Eroğlu, konuşmasının ardından partisinin Seydiler Belediye Başkan adayı İbrahim Akkaya için destek istedi.

Bayat ilçesini de ziyaret eden Bakan Eroğlu, burada Cuma namazını kıldıktan sonra vatandaşlarla bir araya geldi. İlçe meydanında bir konuşma yapan Eroğlu, partisinin Bayat Belediye Başkan adayı Abdullah Ertekin için destek talep etti. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bakan Eroğlu: 250 Yıldır Bu Oyunlar Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement