Palandöken Belediyesi Balık Şenliği Düzenleyecek - Son Dakika
Yerel

Palandöken Belediyesi Balık Şenliği Düzenleyecek

Palandöken Belediyesi Balık Şenliği Düzenleyecek

Palandöken Belediyesi tarafından 27 Nisan 2013 Cumartesi günü dört ayrı noktada Erzurum da ilk defa balık şenliği düzenlenecek.

25.04.2013 11:19

Palandöken Belediyesi tarafından 27 Nisan 2013 Cumartesi günü dört ayrı noktada Erzurum da ilk defa balık şenliği düzenlenecek. Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ve EGE İhracatçılar Birliğinin katkılarıyla düzenlenecek olan şenlik bölgede ilk olacak.

BAŞKAN BULUTLAR, BALIK ŞENLİĞİNE HALKIMIZI BEKLİYORUZ

Bölgede ilk defa Balık Şenliği düzenleyeceklerini söyleyen Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Balık Şenliği hakkında kısa bir açıklama yaptı. Başkan Bulutlar,"Belediyemiz tarafından organize edilen ve Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ile EGE İhracatçılar Birliğinin katkılarıyla 27 Nisan Cumartesi günü dört ayrı noktada olan Yunus Emre Mahallesi Kültür Merkezi önü, Erzurum AVM Girişi, Kayakyolu Şehitler Parkı ve Yıldızkent Selimiye Camii önünde yapacağımız bu

ekmek balık şenliğe öncelikle tüm halkımıza davetlidir.

Erzurum ve Palandöken ilçe halkı hiç bir şeyden geri kalmamalı çünkü en güzeline ve en iyisine layıktır.

PROF. DR. ATAMANALP, BALIK FAYDALIDIR VE SAĞLIKTIR

Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Atamanalp, balık etinin sağlık açısından faydası bulunduğunu vurgulayarak, son yıllarda bu besine ilginin arttığını söyledi.

B

alık tüketimini artırmak için Palandöken Belediyesi ve EGE İhracatçılar Birliği ile ortaklaşa düzenleyeceklerini belirten Atamanalp, şunları kaydetti: "Balık çok faydalı olmasına rağmen Türkiye"de kişi başına yıllık tüketim 7 kilo civarında. Bölgemizde bu rakam çok daha düşük. Bunu artırmak için 2 bin rakımda ilk kez balık şenliği düzenlenecek. Balığın faydalarını insanlara anlatmamız gerekiyor" dedi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Palandöken Belediyesi Balık Şenliği Düzenleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement