Paşa Tabyaları Törenle Açıldı - Son Dakika
Yerel

Paşa Tabyaları Törenle Açıldı

Paşa Tabyaları Törenle Açıldı

Sinop'ta 653 yıllık tarihi olan Paşa Tabyaları düzenlenen törenle açıldı.

09.07.2014 20:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop'ta 653 yıllık tarihi olan Paşa Tabyaları düzenlenen törenle açıldı.

Sinop'un Karakum mevkiinde düzenlenen açılış törenine, Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Garnizon Komutanı Albay Osman Coşkun, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Genel Sekreteri Orhan Alpay, AK Parti İl Başkanı Cengiz Tokmak, CHP İl Başkanı Mustafa Acun, resmi kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. İşletmeciliği İlke Organizasyon tarafından üstlenilen Paşa Tabyaları kahvaltı, yöresel yemekler ve düğün organizasyonları gibi çeşitli alanlarda hizmet verecek.

Açılışta konuşma yapan Vali Köşger, "Böyle tarihi bir yerin ilimize hizmet vermesi çok önemli. İşletmenin ilimize ve ilimizde yaşayanlara hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

İlke Organizasyon adına açıklama yapan Cengiz Demirel ise, "Paşa Tabyaları 1461'de Fatih Sultan Mehmet'in emriyle kuruldu. 653 yıllık bir tarihe sahip olan bu yapı maalesef hak ettiği değeri görememiştir. Oysa özellikle Ukrayna Deniz Müzesi'nden edindiğimiz belgeler ve fotoğraflar ışığında Paşa Tabyaları'nın sadece Türkiye'de değil, dünyada önemli bir yeri olduğunu görüyoruz. Özellikle mimari yapısı, yer altına gizlenmiş sığınakları, kilometrelerce uzanan yer altı geçitleri ile Sinop Paşa Tabyaları Venedik Tabyaları'ndan sonra dünyada 2. sırada olan bir değerdedir" diye konuştu.

Kurdele kesiminden sonra Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger ve davetliler tarihi Paşa Tabyaları'nı gezdi ve bilgi aldılar. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Paşa Tabyaları Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement