Perakende Satış Temsilcileri Belgelendirildi - Son Dakika
Yerel

Perakende Satış Temsilcileri Belgelendirildi

Perakende Satış Temsilcileri Belgelendirildi

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Eğitim Vakfı tarafından Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) "İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Mali Destek Programı" kapsamında yürütülen "Perakende Satış Temsilcisi Akademisi"ni başarıyla tamamlayan...

20.03.2013 17:41

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Eğitim Vakfı tarafından Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) "İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Mali Destek Programı" kapsamında yürütülen "Perakende Satış Temsilcisi Akademisi"ni başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Samsun TSO'da yapılan "Perakende Satış Temsilcisi Akademisi"nde 3 ay ve 348 saat eğitim alan, yaşları 15 ila 29 arası değişen 41 genç, sertifika almaya hak kazandı. Samsun TSO Eğitim Vakfı, OKA, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), İŞKUR ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öncülük ettiği, "Perakende Satış Temsilcisi Akademisi"nde belge almaya hak kazanan kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi.

Düzenlenen sertifika töreninde konuşan Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, projenin Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından 21 Mart 2012'de kabul edildiğini ve uygulanmaya başlandığını söyledi. Başkan Murzioğlu, "Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de en önemli sorunlarının başında işsizlik ve istihdam gelmektedir. Çok sayıda işsiz mevcutken, yapılan çalışmalar göstermektedir ki, birçok sektörde ara eleman temininde zorluklar yaşanmaktadır. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın perakende sektöründe faaliyet gösteren üyeleri ile yapılan yüz yüze görüşmelerde, işletmelerin bu ihtiyacı belirtilmekte ve bu konuda bir çalışma yapılması istenmektedir. Bu nedenlerle yola çıkarak hazırladığımız proje ile 15-29 yaş arası en az lise mezunu gençlerden oluşan 50 işsiz gence iki ayrı grup halinde, 'perakende satış temsilciliği' alanında 3 ay ve 348 saat süren 18 ayrı ders başlığında eğitimler verdik. Bu 50 gencimizden 41'i kursu başarıyla bitirerek sertifika almaya hak kazandılar. Ben bu arkadaşlarımıza ve bize projemizde destek gösteren tüm kamu, kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Törende ayrıca İŞKUR Samsun İl Müdürü Hasan Kılıçarslan ve İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, SGK İl Müdürü Selami Göz, STSO Meclis Başkanı Sedat Demirci, İŞKUR Samsun İl Müdürü Hasan Kılıçarslan, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, Samsun ESOB Başkanı Metin Genççakır, Samsun TSO İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Dr. Hatice Gülay Atik ve KASİF Başkan Osman Reis tarafından sertifika ve teşekkür belgeleri verildi. Törene ayrıca kamu kurum ve kuruluş müdürlerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Perakende Satış Temsilcileri Belgelendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement