Piazza, Sanatın Merkezi Olma Yolunda İlerliyor - Son Dakika
Yerel

Piazza, Sanatın Merkezi Olma Yolunda İlerliyor

Piazza, Sanatın Merkezi Olma Yolunda İlerliyor

Şanlıurfa'da Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi, kentin sosyal ve kültürel etkinliklerine ev sahipliği yapmayı sürdürüyor.

13.01.2014 10:12

Piazza'da bu kez Harran Üniversitesi öğrencilerinin fotoğrafları sergileniyor. Harran Üniversitesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Resim-İş Öğretmenliği Lisans Programı, Öğr. Gör. Mehmet Emin Hatipoğlu fotoğraf atölyesi ikinci sınıf öğrencilerinin karma fotoğraflarının yer aldığı sergi dün akşam saatlerinde açıldı. Öğrencilerin birbirinden değerli eserleri sanatseverlerin ilgisini bekliyor.

50 KAREYE SIĞDIRILAN HAYATLAR
Bu arada yine Piazza AVM'de bir diğer serginin konusu ise tarım işçisi çocuklar oldu. Her yıl ekmek parası kazanmak uğruna aileleriyle birlikte Şanlıurfa'dan, Adıyaman'dan, Mardin'den ve daha birçok Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinden Çukurova'ya göç eden tarım işçisi çocukların yaşam koşullarını anlatan fotoğraf sergisi, merkeze gelenlerin ilgi odağı oldu.

'5YÜZ50 Grubu' üyesi 5 fotoğrafçının eserlerinin yer aldığı 'Çukurova'nın mevsimlik çocukları' adlı fotoğraf sergisinde tarım işçisi ailelerin çocuklarının yaşamlarını anlatan 50 kare fotoğraf yer alıyor.
Çalışmalarını hiçbir maddi beklentisi olmadan sosyal sorumluluk bilinci ve ilkesi ile yürüten '5YÜZ50 Grubu' üyesi fotoğraf sanatçılarının sergi ilk günden büyük ilgi gördü. Fotoğraf sanatçıları, Fatih Gürsoy, Mesut Demirci, Mehmet Köseli, M. Emin Özdemir ve Murat Günaydın'ın fotoğraflarının yer aldığı sergide çocukların çalıştıkları tarlalar, yaşam alanları ve sağlıksız koşullardaki yaşam mücadeleleri konu ediliyor.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Piazza, Sanatın Merkezi Olma Yolunda İlerliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement