Polonya'da "Yeşilırmak Havzası" Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Polonya'da "Yeşilırmak Havzası" Tanıtıldı

Polonya\'da "Yeşilırmak Havzası" Tanıtıldı

Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen ITM Turizm Fuarı'na Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerini temsilen katılan "Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği", bölgeyi tanıttı.

04.02.2012 15:48

Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen ITM Turizm Fuarı'na Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerini temsilen katılan "Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği", bölgeyi tanıttı.

Varşova Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nce hazırlanan 272 metrekarelik Türkiye standında Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği, MARTAB, FETAB, AKTOB, ALTAV, DİTAB, GATAB, KUTO, THY, Kelkit Havzası Kalkınma Birliği, Edremit Ticaret Odası ile tur operatörleri ve oteller yer aldı. Pazardaki lider tur operatörlerinden Wezyr Holidays büyük bir stantla fuara katılım sağladı, ITM Warsaw Fuarı bir Türkiye 'workshop'una dönüştü.

Varşova Büyükelçisi Reşit Uman ve Sivas Valisi Ali Kolat'ın da katıldığı fuarda Türkiye standını KKTC Turizm Bakanı Ünal Üstel, bazı büyükelçiler, çok sayıda tur operatörü, gazeteci ve Polonyalı ziyaret etti. Sektör temsilcilerinin yoğun görüşmelerine imkan sağlayan fuarda Türkiye tanıtım organizasyonu ile göz doldurdu.

Europe 2012'yi düzenleyecek ülkelerden biri olan ve 2012 yılında turizmde önemli bir atılımı hedefleyen Polonya'nın turizm basınından Travel Trade Gazette'de yer alan ve haberde 'Güzel ülkenin profesyonelce hazırlanmış entegre standı',

'Türkiye dünya turizminde büyük bir güç oluyor ve Polonya pazarında kesinlikle birinci sırada yer alıyor', 'Türkiye Polonya pazarındaki mücadelesini katlayarak tekrarladı' gibi Türkiye'nin turizmde son yıllarda gösterdiği başarının yanı sıra ITM Varşova Fuarı'nın Türkiye açısından ne kadar başarılı geçtiğine dair ifadelere yer verildi.

ITM Varşova Fuarı 2 yıldır düzenlenmekte olan bir fuar olup, ilk yıla göre katılımcı sayısında yaklaşık yüzde 100'lük bir artış olduğu fuar organizasyonunu yapan kuruluşlarca ifade edildi.

2011'de Polonya'dan Türkiye'ye yüzde 13.55'lik bir artışla 486 bin 319 ziyaretçi geldi. Henüz kesinleşmiş bir veri olmamakla birlikte Polonya turizm otoriteleri bu sonucun Türkiye'nin 2011 yılını Polonya pazarında ilk defa Mısır'ı geride bırakarak, 'lider destinasyon' olarak tamamladığı şeklinde yorumlandı. Ayrıca pazardaki bazı tur operatörlerinin 2012 yılında da Türkiye pazarında önemli artışlar sağlamaya yönelik ciddi planlar yaptıkları tahmin edilmekte.

Polonya Varşova ITM Turizm Fuarı'na Samsun ilini temsilen İl Özel İdare Genel Sekreteri Arslan Karanfil ve İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Karakurt katıldı. ITM Turizm Fuarı'nda birlik standında katılımcılar seyahat acenteleri ile görüşmeler yaptı, Polonya halkına bölgenin tarihi ve kültürel zenginliklerini, başta Hitit Yolu olmak üzere turizm alternatiflerini tanıttı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Polonya'da 'Yeşilırmak Havzası' Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement