Posbıyık'dan Hamsi Festivali Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Posbıyık'dan Hamsi Festivali Açıklaması

Posbıyık\'dan Hamsi Festivali Açıklaması

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 25 Kasım 2012 tarihinde gerçekleştirilecek olan 11.Hamsi Festivalinin hazırlıklarının devam ettiğini, festivalde 15 ton hamsinin ücretsiz dağıtılacağını söyledi.Kdz.

21.11.2012 18:21

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 25 Kasım 2012 tarihinde gerçekleştirilecek olan 11. Hamsi Festivalinin hazırlıklarının devam ettiğini, festivalde 15 ton hamsinin ücretsiz dağıtılacağını söyledi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bu yıl 11.incisi gerçekleştirilecek olan Hamsi Festivali ile ilgili açıklamalarda bulundu. 11. Hamsi Festivalinin hazırlıklarının devam ettiğini, festivalde 15 ton hamsinin ücretsiz dağıtılacağını belirten Posbıyık, 25 Kasım'da düzenlenecek Hamsi Festivaline Ak Parti, CHP ve MHP'den milletvekillerinin katılacağını söyledi.

Festivali birlik ve beraberlik içerisinde, "sevgi, barış, dostluk' sloganları ile gerçekleştireceklerini belirten Posbıyık, şunları söyledi: 11. Hamsi Festivali'nin hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye'nin bütün bölgelerinden mesaj ve telefonlar alıyoruz. Kalabalık bir topluluğun festivalimize katılımını bekliyoruz. CHP, AKP ve MHP'den çok sayıda milletvekilimizin de festival etkinliklerimize katılacağı belirtiliyor. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel ve yönetim kurulu üyeleri de festival mutluluğumuza ortak olacaklar.

Zonguldak Valisi Sayın Erol Ayyıldız, Zonguldak Milletvekilimiz Prof. Dr. Sayın Ercan Candan, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Sayın Yalçın Enç başta olmak üzere tüm bölge halkıyla birlik ve bütünlük içinde olacağız.

Bütün dünyaya bir kez daha Karadeniz Ereğli'den Sevgi Barış Dostluk, diye haykıracağız.

Anıt önündeki ana sahnede doyumsuz eserlerini seslendirecek olan Volkan Konak'ı da büyük bir keyifle dinleyeceğiz. Hamsi Festivalimizin mönüsü de hayli zengin olacak. Tava hamsi, mangalda ızgara hamsi, hamsili pilav, hamsi çorbası, kuru soğan, tahin helvası, ekmek ve sudan oluşan mönüyle, halkımızın ekonomik sıkıntılarla iyice bunaldığı bu günlerde keyifli ve eğlenceli bir hafta sonu geçirecek, Volkan Konak'ın şarklılarıyla bu sıkıntıları bir tarafa atıp mutlu bir gün yaşayacağız. 25 Kasım Pazar günü Karadeniz Ereğli Hamsi Festivali alanında her şey bedava, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, biz de eli öpülesi öğretmenlerimizin bu mutlu günlerini 25 Kasım Pazar günü festival alanında kutlayacağız. Kent merkezinde, köy ve beldelerimizde görev yapan tüm öğretmenlerimizi de festivalimize bekliyoruz. Saygıdeğer emekli öğretmenlerimizi de mutlaka aramızda görmek istiyoruz. Pazar günü tüm öğretmenlerimiz, belediyemizin özel misafirleridir. Öğretmenlerimiz için festival alanında özel yerler ve mangallar hazırlattık. Belediye personeli her konuda öğretmenlerimize hizmet verecekler. Ayrıca ve özellikle de tüm eğitim sendikalarını da öğretmenlerimizle birlikte olmaya davet ediyoruz. 25 Kasım Pazar günü gerçekleştireceğimiz Hamsi Festivali için bir gün öncesinde, Cumartesi günü saat 11.00'de amfi tiyatro yanına kurulacak tezgahlarda toplanacağız. Bu buluşmada ben de dahil olmak üzere tüm belediye meclis üyelerimiz, kadınlarımız, erkeklerimiz ve gençlerimizle, gönülden bizimle birlikte olmak isteyen vatandaşlarımızla bir araya gelerek hamsileri ayıklayacağız. Hamsi ayıklama çalışmasına destek vermek üzere özellikle de kentimizde yaşayan bayanlarımızı destek vermeye davet ediyor, tüm Karadeniz Ereğlililere sevgi ve saygılarımı sunuyorum" - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Posbıyık'dan Hamsi Festivali Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement