Ramazan Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika
Yerel

Ramazan Bayramı Kutlanıyor

Ramazan Bayramı Kutlanıyor

Kütahya'da bayramlaşma töreni gerçekleştirildi Protokol üyeleri, görevleri başındaki polis ve jandarma mensuplarıyla şehitlik, huzurevi ve yetiştirme yurtlarını ziyaret etti

09.08.2013 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da protokol mensupları, Ramazan Bayramı dolayısıyla toplu bayramlaşma törenine katılarak, görevlerinin başındaki polis ve jandarma mensuplarıyla şehitlik, huzurevi ve yetiştirme yurtlarına ziyarette bulundu.

Vali Şerif Yılmaz, diğer protokol üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar, Belediye Kültür Sarayında düzenlenen törende birbirleriyle bayramlaştı.

Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, Kütahya'da ilk bayramını geçirdiğini söyledi.

Bu birlik, dirlik ve kültürün devam etmesini dileyen Yılmaz, şöyle konuştu:

"Önemli olan bunun devam ettirilmesi, buna sahip çıkılmasıdır. Bu münasebetle sadece resmi değil, her kesimden buraya gelenlerin birbirini kucaklaması, birbirinin derdi ile dertlenmesi, birbirinin ihtiyacını karşılaması, birbirinin güzelliklerini ve acılarını paylaşması adına herkesin bir arada olması beni ziyadesiyle memnun etti. Özellikle teşriflerinizden dolayı başta sayın milletvekilimiz olmak üzere hepinize teşekkür ediyorum. Allah hep beraber nice bayramlara kavuşturmayı nasip etsin. Ailece hem sizlerin hem de tüm hemşehrilerimizin bayramını tebrik ediyorum, hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Törende, AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Celal Başoğlu, Belediye Başkanı Mustafa İça, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Yunus Erdoğan, Vali Yardımcısı Mustafa İngenç, İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş hazır bulundu.

Hava Şehitliği'ne ziyaret

Yılmaz, Ramazan Bayramı dolayısıyla beraberindekilerle Hava Şehitliği'ni ziyaret ederek, şehitlerin kabirlerine karanfiller bırakıp dua etti.

Burada konuşan Yılmaz, bayramların birlik ve beraberlik olma günü olduğunu bildrrdi.

İlk kez bu yıl protokol üyelerinin bayram dolayısıyla şehitliği ziyaret ettiğini anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"İnşallah bundan sonra bütün bayramlarda şehitlerimizin aileleriyle burada birlikte olmaya devam edeceğiz ve buna gayret göstereceğiz. Bize verilen emaneti inşallah layıkıyla yerine getireceğiz. Aileler bizlere emanet, millete emanet, devlete emanet. İnşallah bunları hep beraber sağlarız. Birlik, beraberlik içinde daha nice uzun yıllar bu ülkede bu milletle beraber yaşarız diye ümit ediyorum. Kütahya'nın geçmişten gelen kültürünü yansımasını her halde her şartlarda görebiliyorsunuz. Bunu ramazan ayında gördük, bayramda da görebiliyorsunuz. O nedenle ben tüm Kütahyalı dostlara, hemşehrilerime bu güzelliği bizlerle beraber yaşadıkları için ve bizlere bu güzellikleri yaşattıkları için teşekkür ediyorum."

Şehitlik ziyaretine, İdris Bal, Celal Başoğlu, Mustafa İça, Prof. Dr. Yunus Erdoğan, Mustafa İngenç, Seyit Ömer Durmuş, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Asım Okat, Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban Başoğul, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluş temsilcileriyle şehit yakınları katıldı.

Polis ve jandarma görevlileriyle bayramlaştılar

Yılmaz ve beraberindeki protokol üyeleri, İl Emniyet Müdürlüğünde görev yapan polis mensupları ve İl Jandarma Komutanlığında vatani görevini yapan er ve erbaşlarla bayramlaştı.

Polisevi'nde düzenlenen törende konuşan Yılmaz, mesai saati gözetmeksizin bayramda, gece ve gündüz demeden milletin emrinde hizmet yapmaya çalıştıklarını bildirdi.

Emniyet mensuplarının bayramını kutlayan Yılmaz, "Çoğu kimse aileleriyle birlikte iken ailelerimizden uzak bir şekilde görevimizin başındayız. Hepinizin, burada olan ve olmayan tüm arkadaşlarımın bayramını tebrik ediyorum. Nice bayramlara huzur ve birlik içinde kavuşmamızı diliyorum" dedi.

Yılmaz, İl Jandarma Komutanlığındaki bayramlaşma törenindeki konuşmasında, şunları kaydetti:

"Görevimiz gereği ailelerimizden ayrı, sevdiklerimizden, yakınlarımızdan ayrıyız ama bu milletin huzur, güvenliği, dirliği ve selameti için görev başındayız. Bu kutsal görevi ailelerimizden uzakta olsa gene aynı bayram coşkusu içerisinde sizlerle beraber kutlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Tüm arkadaşlarımın görevi gereği şu anda yanımızda olmayan arkadaşlarım dahil olmak üzere tüm arkadaşlarımın bayramını tebrik ediyorum. Allah nice bayramlara huzur, birlik içinde, ailelerinizle beraber kavuşmanızı diliyorum" diye konuştu.

Ziyaretlerde, İdris Bal, Prof. Dr. Yunus Erdoğan, Mustafa İngenç, Seyit Ömer Durmuş, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri hazır bulundu.

Huzurevi sakinlerini ve kimsesiz çocukları unutmadılar

Yılmaz ve beraberindekiler huzurevinde kalan yaşlılar ile yurtlarda barınan kimsesiz çocuklara ziyarette bulunup onların bayramlarını kutladı.

Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan huzurevi sakinlerinin ellerini öpüp onlarla bayramlaştıktan sonra Erkek Yetiştirme Yurdu, Ferdi Güzen Kız Yetiştirme Yurdu ve Sevgi Evleri'nde kalan çocukların bayramlarını tebrik eden Yılmaz, hediyeler verdi.

Yılmaz, ziyaretlerinde, ramazanın ilk günü iftarda huzurevi sakinleriyle beraber ilk oruçlarını açtıklarını hatırlattı.

Şimdi bayram vesilesiyle onların yanında olduklarını dile getiren Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"İnşallah bu birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz daim olur. Bizler sizlerin ihtiyacını, hizmetini görmek için ben ve benim adıma bütün arkadaşlarım bu görevi icra ediyoruz. Bundan sonra bizim sizlerden tek beklentimiz duanızdır. Sizlerin bu ülke için ne kadar çalıştığınızı, çocuklar büyüttüğünüzü hepimiz biliyoruz. Bunların eksikliği olabilir ama bilin ki bizler sizlerin her zaman yanınızdayız. Bu millet büyüklerin emrinde, bu millet şehitlerin ailelerinin emrinde. Bir ailede olması gereken büyüğünün küçüğe sevgisi, küçüğün büyüğe saygısı daim olsun. Bayramlar bunun için bir vesile bugün hep beraber olduk. Hepinize teşekkür ediyorum. Bu beraberliği sağladıkları için öncelikle milletvekilimize, belediye başkanımıza, daire müdürü arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Allah nice bayramlara gönül huzuruyla kavuşmamızı nasip etsin."

Ziyarete, İdris Bal, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Toklu, Yunus Erdoğan, Mustafa İngenç, Seyit Ömer Durmuş, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ramazan Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement