Riz - Ela Projesi Tanıtım Toplantısı Elazığ'da Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Riz - Ela Projesi Tanıtım Toplantısı Elazığ'da Yapıldı

Riz - Ela Projesi Tanıtım Toplantısı Elazığ\'da Yapıldı

Rize Fındıklı İlçesi Yardım Severler Derneği, Elazığ İş Kadınları Derneği ve Adıyaman Anadolu İş Kadınları Derneği Kadınlar Güçbirliği Projesi'nin tanıtım toplantısı yapıldı.

24.09.2012 14:20  Güncelleme: 14:40

Rize Fındıklı İlçesi Yardım Severler Derneği, Elazığ İş Kadınları Derneği ve Adıyaman Anadolu İş Kadınları Derneği (RİZ-ELA) Kadınlar Güçbirliği Projesi'nin tanıtım toplantısı Elazığ'da yapıldı.

Elazığ Öğretmen Evi'nde düzenlenen tanıtım toplantısına Vali Muammer Erol, Belediye Başkan Vekili Atik Bilici, Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Fırat Üniversitesi Rektörü Kudbeddin Demirdağ, ETSO Başkanı Ali Şekerdağ, Elazığ İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık ve çok sayıda davetli katıldı. Toplantıda bir açıklama yapan Elazığ İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık,

"Bu projenin amacı, kadınların toplumsal statüsü, kadın hakları ve ülkemizde kadın hakları konusundaki yasal düzenlemelerle ilgili olarak bilgi sunmak, ardından da Sivil Toplum Kuruluşları'nın (STK) güçlendirilmesine katkı sağlamak amacıyla STK'lar arasında iletişim ağı, kurmak, güç birliği oluşturmak ve ortak etkinlikler yapmalarını sağlamaktır. Bu proje kapsamında sokak etkinlikleri planlanmıştır. Bu 3 ilde kadınların evde ürettikleri ürünlerin pazarladıkları sokak etkinlikleri mevcuttur. Amaç bu sokak etkinlikleri ile kadınların evde ürettikleri ürünleri serbest piyasa ekonomisi içerisinde markalaştırmak, tanıtmak ve stratejik olarak da hareket edebilme gücü kazandırmaktır. Bu anlamda öğretmenevi önündeki stantlarda Elazığlı kadınların evde ürettikleri el emeği göz nuru olan, genelde tekstil ve gıda ürünlerinden oluşan stantları gezdik. Bahsettiğimiz standın aynısından hem Rize hem de Adıyaman illerinde de yapılacak" dedi.

Elazığ TSO Başkanı Ali Şekerdağ'da Elazığ İş Kadınları Derneği, Adıyaman Anadolu İş Kadınları Derneği ve Rize Fındıklı İlçesi Yardım Sevenler Derneği'nin müşterek yürüttüğü projenin ortaklık kültürüne önemli katkı sağlayacağını vurguladı. Bu projeyi hayata geçirenleri yürekten kutladığını belirten Şekerdağ, "Özellikle bölgemizde ortaklık kültürüne gerçekten çok büyük ihtiyacımız var. Güzel bakan güzel görür, güzel gören, güzel düşünen de hayatından zevk alır. Bu mantıkla hareket edersek inşallah şiddetin en aza indirileceğini umut ediyorum. Çünkü kadına şiddet sadece bu dönemde değil, dünya kurulduğu günden berik var. Bundan sonra da devam edecektir. Allah'a şükür gerek merkezi hükümetimiz gerek toplumun önündeki insanlar bu konuda çok özverilerle konunun ehemmiyetini biliyorlar ve konuda gerekli adımı atıyorlar" şeklinde konuştu.

Proje koordinatörü Azize Daştan ise projenin son derece güzel bir şekilde ilerlediğine dikkat çekerek, "Bu projeyi yazmaya başladığımda Adıyaman'daki Anadolu İş Kadınları Derneği Başkanı kanalıyla Prof. Dr. Yasemin Açık'a ulaştım. Gerçekten mükemmel bir iş kadını. Ekibi de mükemmel. İkinci dönemde de olmak üzere çalışmalarımız son derece güzel yürütülüyor. Bizim burada bir tane kadına bir şeyler verebiliyorsak, haklarını hukuklarını anlamalarında yardımcı olabiliyorsak bir kişiyi daha kazanabilirsek o da kardır diye düşünüyorum. Başarılı olacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Toplantının ardından davetliler, öğretmenevi önünde kurulan stantları gezdi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Riz - Ela Projesi Tanıtım Toplantısı Elazığ'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement