Ruandalı Heyetten Konya Büyükşehir'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Ruandalı Heyetten Konya Büyükşehir'e Ziyaret

Ruandalı Heyetten Konya Büyükşehir\'e Ziyaret

Türkiye ile Ruanda arasındaki ticari ilişkileri artırmak amacıyla Konya’ya gelen Ruanda Kuzey Bölge Valisi Aime Bosenibamwe ile bir süre görüşen Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Çalık, işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

10.09.2015 16:01

Türkiye ile Ruanda arasındaki ticari ilişkileri artırmak amacıyla Konya'ya gelen Ruanda Kuzey Bölge Valisi Aime Bosenibamwe ile bir süre görüşen Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Çalık, işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

Ruanda Kuzey Bölge Valisi Aime Bosenibamwe, beraberindeki heyet ile birlikte Konya Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Ruandalı heyeti kabul eden Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Çalık, her türlü işbirliğinde üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi. Türkiye ve Ruanda arasındaki ekonomik, ticari, tarım ve eğitime yönelik işbirliğinin geliştirilmesi için yapılabileceklerin görüşüldüğü ziyarette, Hükümet olarak Afrika'ya ayrı önem verdiklerini dile getiren Başkan Vekili Çalık, "Ruanda ticaret hacmimizi geliştirmek istediğimiz ülkelerden birisi. Yetiştirilen ürünlerde benzerlik var. Çay bizde de yetiştiriliyor Karadeniz'de. Kahveyi ticari emtia olarak piyasalara sunan millet Türklerdir. Osmanlı zamanında kahvenin yapılışı, kullanışını sağlayan millet Osmanlıdır. Konya buğday ambarıdır. Buğday üretimi olduğu zaman tarım makinaları, diğer yan iş kolları da gelişmiş durumda. Bu noktada Ticaret Odamız, Sanayi Odamız gerekli katkıyı sağlayacaktır. İletişimlerin sağlanması noktasında da Büyükşehir olarak üzerimize düşen bir katkı varsa hazırız" dedi.

Ticari işbirliğini artırmak için Konya'ya geldiklerini dile getiren Ruanda Kuzey Bölge Valisi Aime Bosenibamwe, "Ekonomimizin en önemli kısmını Konya gibi tarım oluşturuyor. İkinci güçlü alınımız turizm ve madencilik. Konya'da olduğu gibi önemli mahsullerden birisi buğday. Patates, sebze ve meyveler de üretiyoruz. En önemli ihraç ürünümüz ise kahve ve çay" diyerek Konya'daki ekonomik gelişmeleri gözlemek istediklerini, Konya ile ticari işbirliği yapmak istediklerini kaydetti.

Ziyarette Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Çalık, Ruanda Kuzey Bölge Valisi Bosenibamwe'ye Fransızca Mesnevi armağan etti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ruandalı Heyetten Konya Büyükşehir'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement