Sadien'den Kur'an Ziyafeti - Son Dakika
Yerel

Sadien'den Kur'an Ziyafeti

Sadien\'den Kur\'an Ziyafeti

Dünyaca ünlü Güney Afrikalı hafız Abdurrahman Sadien, Kavaklıdere Müftülüğü ve Menteşe Belediyesi tarafından organize edilen programda vatandaşlara Kur'an okudu.

08.06.2013 18:31

Kavaklıdere Müftülüğü ve Menteşe Belediyesi tarafından düzenlenen programda dünyaca ünlü Güney Afrikalı hafız Abdurrahman Sadien, 300 yıllık çınar ağaçlarının altında Kur'an okudu.

Menteşe Beldesi Yerküpe Mevkisinde düzenlenen Kur'an ziyafeti etkinliğine Abdurrahman Sadien'in yanı sıra Kurra Hafız 2011 Dünya Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma İkincisi Adem Bilir, 1994 Türkiye Birincisi ve 2012 İran Dünya Beşincisi Ahmet Yüksel, Kurra Hafız Mesut Güner, Kurra Hafız 2013 Fas Dünya Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma Birincisi Yaşar Cuhadar, Çiğli Merkez Camii Müezzin Kayyumu Vedat Özarpacı, Yatağan Merkez Cami Müezzin-Kayyumu 2012 Ege Bölge Birincisi Süleyman Bayram ve Kavaklıdere Merkez Çarşı Camii Müezzin Kayyumu - 2013 Muğla Birincisi Enes Çalışkan katıldı.

Programa Muğla ve ilçelerinin yanı sıra çevre illerden gelen vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte Kur'an ziyafetinin yanı sıra kaside ve ilahiler de okundu. Türkiye'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Sadien, Türklerin Kur'an-ı Kerim dinlemeyi ve okumayı çok sevdiklerini ifade etti. Sadien, Kur'an okurken bir çok vatandaşın kayıt yaptığı ve gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Muğla İl Müftüsü Hasan Başiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kur'an ziyafetine vatandaşların gösterdiği yoğun ilginin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Dünyaca ünlü Güney Afrikalı hafız Abdurrahman Sadien'in yanı sıra Türkiye'den de önemli Kur'an okuyucularının bulunduğunu belirten Başiş, "Bugün Kur'anla dinlenip, Kur'anla hayat bulduk. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Menteşe Belediye Başkanı Mesut Karataş da organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek Muğla ve yakın illerden çok sayıda vatandaşın programa katılmasından mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Kur'an ziyafetinin ardından birlikte namaz kılınarak, katılan vatandaşlara yemek ikram edildi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sadien'den Kur'an Ziyafeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement