Sakarya'da faaliyet gösteren yerel ve ulusal alandaki Sivil Toplum Kuruluşları Sakarya'da ki yaklaşık bin 700 sığınmacı için ortak hareket edecekleri "Dost Ülke Kardeş Aile Platformu" adı altında bir platform oluşturdular.
Sığınmacılara yönelik verilecek olan hizmetlerin daha koordineli gitmesi için ortaklaşa kurulan "Dost Ülke Kardeş Aile Platformu" Irak'tan Sakarya'ya geçici bir süre için gelen sığınmacıların sorunları ile ilgili ürettikleri projeleri SAKVA tesislerinde düzenledikleri basın toplantısı ile masaya yatırdı. Sorunların yardım bulmaması karşısında daha kötü sonuçlar doğurabileceğini savunan platform üyeleri, fuhuş'a karışmış 15 mültecinin tespit edildiğini söyledi.
Sakarya Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı (SAKVA), İnsani Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile Yetim Öksüz Çocukları Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YÖÇEYDER) yetkililerinin bir araya gelmesiyle oluşturulan platform, Orta Doğu'dan BM tarafından yönlendirilerek Türkiye'ye getirilen ve ilimizde bulunan Bin 700 sığınmacı için yardım projesi hazırladı.
SAKVA Tesislerinde düzenlenen toplantıda konuşan Dost Ülke Kardeş Aile Platformu kurucularından İlahiyatçı İrfan Aydemir, sığınmacıların karşılaştıkları sorunları dile getirdi. Aydemir, "Bir yılda Irak'tan 3 milyon kişi Birleşmiş Milletlerin vermiş olduğu karar ile Suriye, Ürdün, Mısır ve Ülkemize gönderildi. Bunların 170 bin'i 54 şehrimize dağıtılmış durumda. Bizim ilimizde ise 350 aile olmak üzere Bin 700 civarında sığınmacı var. Bizler 11 Sivil Toplum Kuruluşu olarak oluşturduğumuz platformda İaşe ve barınmanın ancak yüzde 15'ini karşılayabiliyoruz. Diğer problemler hükümet ve resmi dairelerin yetkisi dahilinde olduğundan çözümsüz olarak aylardan beri karşımızda duruyor. Bu problemlerin ivedilikle çözüme kavuşturulması platformumuzun öncelikli hedefleri arasında yer alıyor" dedi. - SAKARYA
Son Dakika › Yerel › Sakarya'da Yabancı Sığınmacılar İçin Birlikte Hareket Edecek Platform Kuruldu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?