Sakarya Kültür ve Turizm Konseyi 6. Çalıştayı - Son Dakika
Yerel

Sakarya Kültür ve Turizm Konseyi 6. Çalıştayı

Sakarya Kültür ve Turizm Konseyi 6. Çalıştayı

2008 yılında start alan ancak daha sonra rafa kaldırılan 'Marka Kent Sakarya' projesi Sakarya Kültür ve Turizm Konseyi 6.Çalıştayı ile yeniden gün yüzüne çıktı.

01.07.2012 17:16

2008 yılında start alan ancak daha sonra rafa kaldırılan 'Marka Kent Sakarya' projesi Sakarya Kültür ve Turizm Konseyi 6. Çalıştayı ile yeniden gün yüzüne çıktı.

Serdivan Tunatan Tesislerinde düzenlenen çalıştaya Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, AK Parti Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk, MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdür Hüseyin Yorulmaz, Belediye Başkanlıkları temsilcileri, Sakarya'da faaliyet gösteren turizm, konaklama, yeme-içme işletmelerinin temsilcileri, STK temsilcileri, sektör profesyonelleri, akademisyenler ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda konuşan ve projenin liderliğini üstleneceğini açıklayan AK Parti Sakarya Milletvekili Doç. Dr. Ayşenur İslam, 2008 yılında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen tarafından başlatılan 'Marka Kent-Sakarya Park' çalışmalarına kaldıkları yerden devam ettiklerini kaydederek, "Daha önce yapılan çalışmalar ile Sakarya'da kültür ve turizmin gelişmesi adına önemli bir aşama ve mesafe kat edilmişti. Bu çalışmalardan sonra Sakarya'nın tanıtılması için bir çok kitapçık ve broşür hazırlanmıştı. Acarlar Longozu yapılan bu çalışmaların ardından Sakarya'nın ve bölge turizminin gündemine girmiş, Taraklı'da ki tarihi evlerin onarılması ve 20'yi aşkın yaylanın turizme kazandırılması ile termal turizminin gelişme göstermesi gündeme gelmişti" dedi.

Yeniden başlayacakları çalışmalarda sivil bir irade ile konuya eğileceklerini belirten İslam, "Tanıtım konusunda ki tüm faaliyetlerimizi işin uzmanlarına danışarak atmalıyız. Yapacağımız ilk işlerden biri profesyonel danışmanlık şirketlerinden hizmet satın alınarak faal destinasyon alanlarının belirlenmesi ve bunların gruplanması olmalıdır. Belirlenen konseptler için marka, logo, amblem ve slogan hazırlanması konusunda da yine uzman firmalardan hizmet alınabilir. Sakarya'nın kültür ve turizmini tanıtmak amacı ile birçok kitap yayınlandı ancak bunların daha kısa ve kullanışlı bir tanıtım kitapçığı hazırlanabilir. Sakarya'nın turistik marka değerini yansıtacak ve geniş kitlelere duyuracak olan sivil bir web sitesi yapılması da önemli bir çalışma olacaktır" diye konuştu.

İslam sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Sakarya dizi ve film yapım şirketlerinin bir plato olarak kullanabilecekleri imkanlara sahiptir. Bu konuda yapımcılarla görüşerek Sakarya'ya info turlar düzenlenebilir. Bugün Hawai'nin bir balayı şehri olarak bilinmesinde Hollywood sinemasının katkısı yadsınamaz. Yine Mısır Piramitlerinin popüler olması ve kültür turizmine kazandırılması da mumya filmleri ve romanlarının bir eseridir. Bu açıdan Sakarya'da böyle bir çalışma yapılması son derece yerinde olacaktır. Ayrıca spor kulüplerine yönelikte info turlar düzenlenebilir. Bu sayede spor kulüplerinin kamp yapabilecekleri alanları daha yakında tanımalarına ve Sakarya'yı tercih etmeleri için nedenleri olmasına olanak sağlanacaktır."

İslam son olarak şunları kaydetti: "Sakarya artık 1980-90'ların turizmi ile devam eden bir il değil. Şartlar ve durumlar değişti. Türkiye'de artık turizm türlerinin öne çıktığını varsayarsak Sakarya'nın da buna ayak uydurması gerekmektedir. Yani artık turizm türleri farklı alanlarda kendi turistlerine hitap etmektedir. Sakarya'nın da bu alanda kendine bir yol belirlemesi gerekmektedir. Sakarya'nın artık turizm tesis tanıtım mantığından çıkarak şehrin tanıtılması için faaliyetler yürütmesi gerekmektedir. Bizim istediğimiz şudur; Kim var denildiği zaman sağına, soluna bakmadan öne çıkabilen insanlara ihtiyacımız vardır. Ben şimdi soruyorum. Kim var?"

İslam'ın ardından konuşan Sakarya Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Sakarya'da marka değeri olan ve 2008 yılında ki çalışmaların ardından gün yüzüne çıkan mekan ve destinasyon alanları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Çalıştay katılımcıların proje ile ilgili görüşlerini ifade etmesinin ardından sona erdi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sakarya Kültür ve Turizm Konseyi 6. Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement