"Samsun 2019 Eğitim Vizyonu Projesi" - Son Dakika
Yerel

"Samsun 2019 Eğitim Vizyonu Projesi"

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Eğitim, en küçük bir ihmalin çok büyük olumsuzluklara yol açtığı bir alandır" dedi.

25.01.2012 13:40

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Eğitim, en küçük bir ihmalin çok büyük olumsuzluklara yol açtığı bir alandır" dedi.

Vali Aksoy, "Samsun 2019 Eğitim Vizyonu Projesi" kapsamında, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Atakum Yerleşkesi OMÜ Sahnesi'nde düzenlenen programa katıldı.

Aksoy, burada yaptığı konuşmada, projenin Samsun Valiliği, OMÜ, İl Özel İdaresi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa çalışmasıyla başlatıldığını belirterek, 3 aşamadan oluşan projenin ilk aşamasının tamamlandığını söyledi.

Projenin Samsun'un geleceği için çok önemli olduğunu ifade eden Aksoy, şunları kaydetti:

"Eğitim, en küçük bir ihmalin çok büyük olumsuzluklara yol açtığı bir alandır. Bu bakımdan eğitimde yapacağımız çalışmalar ve yürüteceğimiz faaliyetler özellikle geleceğimizi teminat altına alma bakımından büyük önem taşıyor. Samsun'daki eğitim durumumuz çok arzu ettiğimiz noktada değil. Bunu biliyoruz ve bunun için de bütün kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği içinde çalışıyoruz. Türkiye ortalamasına baktığımızda verilerimiz, Türkiye ortalamasının üstünde. Ancak bu bizim için yeterli değil. Daha üst noktalara taşımak ve bunu başarmak için de bu proje kapsamında 'eğitimimizi daha üst noktalara nasıl taşıyabiliriz' sorusunu sorup ve bu sorunun cevabını da yine hep birlikte vereceğiz. Bunun uygulanması konusunda da bütün kurum ve kuruşlarımızla ilgili bakanlıklarımızın destekleriyle bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Özellikle bu projede okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimdeki sorunlar ayrı ayrı ele alınmış ve bunlarla ilgili çözüm önerileri de beraberinde sunulmuş olacak. Burada eğitim bütün boyutlarıyla masaya yatırılacak. Eğitimin, öğrenci, öğretmen ve veli gibi bir çok tarafı ve boyutu var. Bu boyutları her yönüyle ele alınacak tartışılacak ve tartışmadan sonra ortaya çıkacak sonuçlar bizim bundan sonraki çalışmalarımızda yön verecek."

Projenin Samsun'u Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun yüzüncü yılındaki hedeflere taşıyacağını vurgulayan Aksoy, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yılında Türkiye Cumhuriyeti kendisine belirli hedefler koymuştur. Bu hedeflerin en başında dünyada onuncu en büyük ekonomiye sahip olmak ve 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak gibi bir çok hedefi vardır. Samsun olarak bizim de Cumhuriyetin kuruluşunun yüzüncü yılında Samsun'u Türkiye'nin ilk on kenti içinde yer alacak şekilde hazırlamak ve bununla ilgili çalışmaları sürdürmektir. Bu bakımdan eğitim bu alanların en önemlisi ve bu alanda yapacağımız çalışmalarda bütün alanları etkileyecek, tetikleyecek bir konuma sahip" şeklinde konuştu.

Samsun'da eğitim alanında 2003 yılından itibaren büyük bir gelişme yaşandığını dile getiren Aksoy, "Samsun'da 2003 yılında 7 bin 511 olan derslik sayımız, 2012'de 9 bin 622'ye, öğrenci sayımız 251 binden 254 bine çıkmıştır. Öğretmen sayımız da 10 bin 414'ten 14 bin 586'ya ulaşmıştır. Okul öncesinde ise derslik sayımız 266'dan bin 166'ya, öğrenci sayımız 5 bin 399'dan 22 bin 300'e, öğretmen sayımız da 217'den 969'a çıkmıştır" diye konuştu.

Programa, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Zübeyir Yılmaz, MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Hülya Ertürk Koç, MEB Talim ve Terbiye Kurulu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vahap Özpolat, kaymakamlar, öğretmenler ve diğer yetkililer katıldı.

- SAMSUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Samsun 2019 Eğitim Vizyonu Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement