Sanatçılar Eskişehir'e Birbirinden Özel Eserler Bıraktı - Son Dakika
Yerel

Sanatçılar Eskişehir'e Birbirinden Özel Eserler Bıraktı

Sanatçılar Eskişehir\'e Birbirinden Özel Eserler Bıraktı

Tepebaşı Belediyesi’nin uluslararası 3 sanat etkinliğinden biri olan ve bu yıl 11'incisi düzenlenen Uluslararası Sanat Çalıştayı, sergi ve kapanış töreni ile sona erdi. Çalıştaya katılan 15 sanatçı 5 gün boyunca şekil verdikleri tablolarını, Tepebaşı’nın sanat koleksiyonuna armağan etti.

11.06.2022 12:46  Güncelleme: 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tepebaşı Belediyesi'nin uluslararası 3 sanat etkinliğinden biri olan ve bu yıl 11'incisi düzenlenen Uluslararası Sanat Çalıştayı, sergi ve kapanış töreni ile sona erdi. Çalıştaya katılan 15 sanatçı 5 gün boyunca şekil verdikleri tablolarını, Tepebaşı'nın sanat koleksiyonuna armağan etti.

Tepebaşı Belediyesi'nin Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu ve Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması ile birlikte uluslararası prestije sahip 3 sanat etkinliğinden biri olan Uluslararası Sanat Çalıştayı'nın 11'incisi, 15 sanatçının katılımıyla Özdilek Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Çalıştay süresince sanatçıların icra ettiği eserler ise Tepebaşı Belediyesi Hizmet Binası Sergi Salonu'nda görücüye çıktı.

Çalıştayın kapanış törenine, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Tepebaşı Belediye Meclis üyeleri, CHP Tepebaşı İlçe Kadın Kolları Başkanı Filiz Şide, Sanat Çalıştayı Sanat Danışmanı Numan Arslan, Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu Sanat Danışmanı Prof. Bilgehan Uzuner, Tepebaşı Belediye Meclis üyeleri, sanatçılar ve vatandaşlar katıldı.

"BİRBİRİNDEN ÖZEL ESERLER ORTAYA ÇIKTI"

Törende ilk olarak konuşan Sanat Çalıştayı Sanat Danışmanı Numan Arslan, "Zor günlerden geçtik ve 2 yıl boyunca çalıştayımızı düzenleyemedik. Birbirinden değerli sanatçılarımızı ağırladık, çalışmalarını yaptılar. Her biri çok özel eserler ortaya çıkardı. Bu eserlerin bir çağdaş sanatlar müzesinde sergilenmesi de en büyük dileğimdir. Tüm sanatçılara ve sanatın destekçisi Başkanımız Ahmet Ataç'a teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

"SANAT İNSANI GÜZELLEŞTİRİR"

Daha sonra sanatçılar adına söz alan Gafur Uzuner de "Birbirinden değerli ressam arkadaşlarımla çok güzel günler paylaştık. Bu zor günlerde bize moral oldu. Şahane bir şehirde, Sevgili Ahmet Ataç Başkanım ve ekibi şehrin meselelerini çözüyor. Özellikle sanat projeleri şahane. Biz de gezdik, mükemmel eserler gördük. Belediye başkanları bir şehri kuruyor, sanatçılar ise o şehre ruhlarını katıyor. Burada biz de karınca kararınca bir katkı sağlamaya çalıştık. Sanatçı arkadaşlarımız ile bu kentte yaşayan başka sanatçılarımızın eserlerini de gördük. Çalıştay devam ederken çalışma ortamımıza gelen çocuklar da bizim için çok kıymetliydi. Belki de onların sanat yolculuğuna vesile olacağız. Onlar da şehre Ahmet Ataç Başkanımız sayesinde yeni eserler kazandıracaklar. Sanat insanı güzelleştirir, sizler hepiniz çok güzelsiniz" diye konuştu.

"TEPEBAŞI SANAT İLE DAHA GÜZEL"

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ise "Tepebaşı sanat ile daha güzel. Sanat Çalıştayı ne ilk ne de son. Tepebaşı gerçekten Eskişehir'i sanatla buluşturan bir ilçe. Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu'nun da hazırlıkları tam gaz devam ediyor. Daha yeni Uluslararası Şiir Buluşması sona erdi. Ahmet Başkan'a çok teşekkür ediyorum. Hiçbir zorunluluğu olmamasına rağmen, ki sanata hiçbir katkı yapmayan birçok belediye var, kendisine bunu ilk günden bu yana şiar edindi. Ahmet Başkan Tepebaşı'nı bir açık hava müzesine çevirdi. Sanatçılarımızın ruhlarını kente katması, sanatla kenti zenginleştirmesi bizler için bir ayrıcalık. Sanatçılarımıza da çok teşekkür ediyorum" dedi.

"NE KADAR ŞANSLI OLDUĞUMUZU YAKİNEN BİLİYORUM"

Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu Sanat Danışmanı Prof. Bilgehan Uzuner, "Sayın Ahmet Başkanımız ile biz 23 yıldır sanat yolunda yürüyoruz. O yüzden ne kadar şanslı olduğumuzu yakinen biliyorum. Kent özgürlükleri, sanatçılara verilen değer ve o değerin sanatçıların elinden şehre aktarılması ile büyüyor. Başkanımız Ahmet Ataç'a, 'iyi ki varsınız' diyorum. Kendisi ile diliyorum daha büyük projeler ile yürürüz. Tüm sanatçılarımızı tebrik ediyorum, çok güzel eserler çıktı" diye konuştu.

"ESKİŞEHİR İÇİN ANLAMI ÇOK BÜYÜK"

Seramik Sanatçısı Prof. Dr. Zehra Çobanlı ise "Eskişehir'i diğer şehirlerden farklı kılan sanata, değerli yöneticilerimizin katkılarıdır. Bu açıdan Hocam Ahmet Ataç 20 yıldır sanatın içinde. Seramik, resim sanatı ve diğer türlerde sanatçılara katkılarını esirgemiyor. Konuklara ve değerli sanatçılara, buraya kadar gelip değerli eserler çıkardıkları için teşekkür ediyorum. Bunun Eskişehir için anlamı çok büyük. Yaşamın içinde bir etkinlikti" dedi.

"BUGÜN BİZİM BAYRAMIMIZ"

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise sanatın Eskişehir'e önemli katkıları olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bugün bizim bayramımız. Bu bayram o kadar büyük mutluluk saçıyor ki herkesin yüzü gülüyor. Zaten şehirde insanların yüzü gülerse, o şehir mutlu bir şehir oluyor. Kentimizin sadece ruhuna değil, belleğine de girdiniz. Çünkü büyük büyük, Eskişehir'den geniş şehirler var. Ama maalesef sokaklarında insanları yok. Gökdelenleri var, gökyüzleri yok. O açıdan Eskişehir küçük, mütevazı ama insanların yüzünün güldüğü bir şehir. Bu her zaman böyle olacak çünkü Eskişehir'de sanat hiç noksan olmayacak. 11.'sini bitirdiğimiz çalıştayımızda, 290 sanatçımızı ağırladık. Hepsini selamlıyorum. 290 sanatçımız yaklaşık 390 eser ortaya çıkardı. Yani belediyemizin zengin bir koleksiyonu var. Belki paramız yok, bütçemiz küçük ama koleksiyonumuz çok zengin. O açıdan mutlu bir belediyeyiz, bizim de yüzümüz gülüyor."

Konuşmaların ardından Başkan Ataç ve protokol tarafından Uluslararası Sanat Çalıştayı Sanat Danışmanı Numan Arslan'a, fotoğraf sanatçısı İbrahim Demirel'e, sponsorlar Big Chefs, Hasır Restaurant, Noémie ve Zamane işletme temsilcilerine ve sanatçılara plaketleri takdim edildi. Kapanış töreni, Başkan Ataç, katılımcılar ve sanatçıların sergiyi gezmeleri ve günün anısına hatıra fotoğrafı çektirmeleriyle sona erdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Sanatçılar Eskişehir'e Birbirinden Özel Eserler Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement