Sanko Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu Kütahya'da - Son Dakika
Yerel

Sanko Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu Kütahya'da

Sanko Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu Kütahya\'da

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Türkiye'de işsizlik değil, çalışmamazlık ve iş beğenmemezliğin olduğunu söyledi.

27.05.2013 18:38

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Türkiye'de işsizlik değil, çalışmamazlık ve iş beğenmemezliğin olduğunu söyledi.

Kütahya'da, Valilik, Belediye Başkanlığı, Dumlupınar Üniversitesi, İŞKUR İl Müdürlüğü ile Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile düzenlenen 'Kütahya Kariyer ve İstihdam Günleri' etkinliğine katılan Konukoğlu, üniversite ve lise öğrencilerine çeşitli önerilerde bulundu. Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu, Kütahya Milletvekili H. Fehmi Kınay, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Toklu, Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Çalışma İş Kurumu İl Müd ürü Eren Türkmen ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral'ın da katıldığı toplantı, Belediye Kültür Sarayı'nda gerçekleştirildi.

Özgeçmişinin görsel olarak sunumunun ardından konuşmaya başlayan Konukoğlu, iş hayatı, SANKO'nun tarihsel süreci, Sani Konukoğlu Vakfı'nın çalışmaları ve Gaziantep'in başarısını anlattı. Kendisinin döneminde çalışma koşullarının daha zor olduğunu, günümüzde ise bilgisayar teknolojisi ve iletişim sayesinde para kazanmanın kolaylaştığını anlatan Konukoğlu, "Artık alın terinin yerini beyin teri aldı. Basit tabirle 'kafayı çalıştıran' bir yazılım üreterek, sanal ortamda ticaret yaparak para kazanabilir" dedi.

Konukoğlu, Türkiye'de en büyük sorunlardan birisinin istihdam edecek kimseyi bulamamak olduğuna dikkati çekti. "Türkiye'de işsizlik yok, çalışmamazlık ve iş beğenmemezlik var" diyen Konukoğlu, kalifiye ve teknik eleman ın yanı sıra, talep olmadığından düz işçi de bulamadıklarını söyledi.

Gençleri çok çalışmaya ve her gün kendilerini yenilemeye çağıran Konukoğlu, "Girişimcilik hırsla olur. Üniversite ufkunuzu açar, içini dolduracak olan sizlersiniz" vurgusunu yaptı. Konukoğlu, üniversite eğitimi sonrasında iş başvurusu yapan gençlere şu uyarılarda bulundu, "Randevunuza zamanından önce gidin. Kıyafetiniz ucuz ya da pahalı ama mutlaka temiz olmalı. Görüşmeye gittiğiniz kişide sizin için oluşacak düşüncenin en fazla 20-30 saniye olduğunu unutmayın. Sizi görüşmeye alan yetkili 'otur' demeden oturmayın. Maaş ve unvan konusunu ön şart gibi ifade etmeyin. Çalışmaya başladıktan sonra mühendis iseniz ustalara, işletme, muhasebe veya iktisat eğitimi aldıysanız muhasebe birimlerinde sizden kıdemli olanlara eğitim durumuna bakmaksızın saygıda kusur etmeyin. Üniversitede aldığınız bilgiyi, işe girdikten sonra o kişilerden alacağınız bilgilerle uygulama şansı bulacaksınız. Siz, 'onların eğitimi benden az' veya 'usta ilkokul, ortaokul mezunu, ben üniversite eğitimi aldım' derseniz, onların size yardım kanallarını kapatırsınız. İşinizi öğrenene kadar, abla veya ağabey derseniz neyiniz eksilir? Demezseniz üniversitede aldığınızı teorik bilgiyi pratiğe dönüştürme sürecini uzattıkça uzatırsınız."

Konukoğlu, çok iyi çalıştığına ve başarılı olduğuna inanmasına rağmen hak ettiği değeri görmediğini, maaşı almadığını, unvanın kendisine verilmediğini düşünenlerin, bu durumu uygun bir dille bir üstüne iletmesi, buna rağmen düzelme olmuyorsa hiç zaman geçirmeden şansını başka bir işyerinde değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Konukoğlu, gençlerin başarılı olması için hayal kurması, ancak kesinlikle hayalci olmamaları gerektiğini kaydetti. "Gerçekçi olun, hayaliniz de gerçekçi olsun" diyen Konukoğlu, üniversite mezunlarının en az bir yabancı dil, tercihen İngilizce bilmesi gerektiğini ifade ederek, şu değerlendirmeyi yaptı, "Ancak bununla yetinmeyin, mutlaka dünyada revaçta olan ikinci bir yabancı dili öğrenin. Üniversite eğitiminizi yüksek lisans ve doktora programları ile taçlandırın. Dil eğitimini mümkün ise yerinde, yani ana dil olarak konuşulduğu ülkede geliştirin. Her zaman çok çalışın, kendinizi yenileyin, her ortamda empati kurmaya özen gösterin."

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu'nun konuşmasının ardından kürsüye gelen Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, dinleyicilere seslenerek, "Çok şanslısınız, başarılı, duayen, sanayinin sembol ismi Sayın Konukoğlu'nu dinlediniz. Sayın Konukoğlu sizlere hayatla dans etmeyi anlattı, başarıyla dans etmeyi anlattı, başarısızlıkta nasıl dans edileceğini anlattı. Sizlere ve bizlere düşen, anlatılanlardan alınması gerekenleri özümsemektir" dedikten sonra Konukoğlu'na toplantıya katılımından dolayı teşekkür plaketi verdi.

Konukoğlu, Kütahya ziyaretinde Kütahya İstihdam Fuarı'nın açılışına katılarak stantları gezdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sanko Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu Kütahya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement