Şanlıurfa'da "Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu" - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'da "Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu"

Şanlıurfa\'da "Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu"

Şanlıurfa'da "Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu" bilgilendirme toplantısı yapıldı.

22.11.2012 16:54  Güncelleme: 16:51

Şanlıurfa'da "Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu" bilgilendirme toplantısı yapıldı.

"Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı" kapsamında, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen ve Türkiye İş Kurumu'nun yararlanıcı olduğu 'Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu' projesi bilgilendirme toplantısı yapıldı. Proje kapsamında başlatılan başta il istihdam ve meslek eğitim kurulu üyeleri olmak üzere, kadın istihdamının geliştirilmesi konusunda katkıda bulunabilecek tüm kamu kurum ve kuruluşları bir araya geldi.

Projenin temel amacının kadın istihdamının arttırılması için bakanlık tarafından yapıldığını dile getiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İletişim Uzmanı Emel Esen Altun, "Bilindiği gibi Türkiye ve dünyada kadının önemi arka planda tutulmaktadır. Bizim de gayemiz kadının gücünü göstermek, öz güven sağlamak ve kendilerini iş konusunda teşvik etmektir" dedi.

Kadın-erkek eşitliği konusunda konuşan Doç. Dr. Abdülrezak Altun, kadınların ve erkeklerin geleneksel olarak biçimlenmiş toplumsal rollerinin kökenlerine ilişkin bilgiler verdi. Altun, kadın ve erkek eşitliğinin toplumsal gelişme açısından taşıdığı öneme değinerek, kadınlara göre daha iyi konumda olduğu düşünülen erkeklerin de toplumsal cinsiyet rollerine bağlı olarak, önemli sorunlarla karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.

Şanlıurfa Girişimci İş Kadınları Derneği Başkanı, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üst Kurul üyesi ve Cevahir Konukevi İşletmecisi Cevahir Asuman Yazmacı, 'kadınlar işiniz gücünüz olsun' konu başlığı altında bir konuşma yaptı. Yazmacı, kadın istihdamının önündeki engelleri ve Şanlıurfa iş yaşamında kadın sorunları ve çözüm önerileri araştırma raporunun sunumunu da gerçekleştirdi. Şanlıurfa'da, iş yaşamındaki deneyimlerini ve girişimci olmak isteyen, iş fikri olan, iş kurmak isteyen kadınlara girişimciliği anlattı. Yazmacı konuşmasında şunları söyledi:

"Girişimci bir kadın olarak ticari girişimden önce, bilinçlerde bir girişim ruhunun oluşturulması gerekmektedir. Girişimcinin cesur, atak, sebatkar ve iradeli olması gerekiyor. Ayrıca başarının sırrı farklı olmaktan geçiyor. Rakiplerle aynı olmak kimse için kazanç sağlamıyor. Yeni karlılık ve büyüme arayan şirketlerin herkesle birlikte hareket etmek yerine 'herkesten farklı neler yapabilirim?' sorusunu sorması gerekiyor. Bugün rekabeti sağlayan temel nokta farklı olmaktır."

Yazmacı, konuşmasında insanı başarıya götüren belli kriterler olduğunu da hatırlatarak, "Başarının kriteri 'ter'dir. Biri 'akıl teri', diğeri 'alın teri'dir. Sadece alın teri akıtırsak işi amelelikten başka yere götüremeyiz. Bu nedenle hem alın teri hem akıl teri akıtmalıyız" şeklinde konuştu.

Yazmacı, ayrıca kadınlara; yüksek egodan, faydasız çekişmelerden, ön yargılardan kaçınmaları konusunda da önerilerde bulundu.

Toplantıya, İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Mahmut Kaya, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'da 'Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement