Şanlıurfalı Fotoğrafçı Fransa'da sergi açıyor - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfalı Fotoğrafçı Fransa'da sergi açıyor

Şanlıurfalı Fotoğrafçı Fransa\'da sergi açıyor

Urfalı Fotoğraf Sanatçısı Murat Yazar, Fransa'nın Barro kentinde 'Suriyeli Mülteciler' konulu fotoğraf sergisi açıyor.

23.09.2013 12:24  Güncelleme: 16:11

Sergi, Fransızların yanı sıra yabancıların da her yıl ilgi gösterdiği Festival BarrObjectif'te

Şanlıurfa'da bulunan Mezopotamya Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (MEFSAD) Başkanı ve Fotoğraf Sanatçısı Murat Yazar, yurt dışındaki sergilerine bir yenisini daha ekliyor. Fransa'da 29 eylülde düzenlenecek olan Festival BarrObjectif'e katılacak olan sanatçı Suriyeli Mülteciler konulu kişisel sergi açacak. Yazar, Fransızlara yaptığı çağrıda "Festival BarrObjectif kapsamındaki Suriyeli Mülteciler konulu fotoğraf sergime sizleri de beklerim. (My photo exhibition, in Festival BarrObjectif ''Syrian Refugee'')" dedi.

MURAT YAZAR KİMDİR?

Murat Yazar, 1978 Şanlıurfa doğumlu. İlk, orta ve lise eğitimini Urfa'da aldıktan sonra Harran Üniversitesi'nde Turizm Otelcilik Bölümü'nü okudu. 2007 yılında İstanbul'da Fototrek Fotoğraf Merkezi'nde ve İSMEK'te fotoğraf eğitimi aldıktan sonra profesyonel fotoğrafçı olarak çalışmalarına devam etti.

Çalışmalarında ağırlıklı olarak insan temalı fotoğraflar çekmekte olan Yazar, son yıllarda belgesel fotoğraf ağırlıklı çalışmalar yapmaktadır. Yurt içinde ve yurt dışında birçok kişisel ve karma sergilerde bulunan Yazar, serbest fotoğrafçı olarak çalışmakta olup, aynı zamanda Türkiye'de değişik illerde fotoğraf eğitimleri de vermektedir. Yazar'ın katıldığı sergilerden bazıları: Paris 2008'de Karacadağ ve 2009'da Aleviler. 2010'da Diyarbakır'da Cumartesi Anneleri. Berlin, Şanlıurfa ve Gaziantep kentlerinde 2011'de Mezopotamya'nın Yüzleri. Katıldığı bazı karma sergiler ise Macaristan'da 100 Reflections of Islam, Fransa'nın Lille kentinde Sulukule Romanları, İstanbul'da Kentsel dönüşüm ve Tarlabaşı sergileridir. Yazar'ın 2012 yılında fotoğraf çalışmaları Türkiye'de İZ ve 2013'te Kanada'nın NOW dergilerinde yayınlandı.

(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Şanlıurfalı Fotoğrafçı Fransa'da sergi açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement