
Şanlıurfa Belediyesinin yürüttüğü Kızılkoyun projesinin ihalesi yapıldı.
Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Haleplibahçe mahallesinde üzerlerini kapatan evlerin yıkılarak mağaraların ortaya çıkarılmasını ve turizme kazandırılmasını öngören Kızılkoyun projesinin ihalesi gerçekleştirildi.
Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, projenin kent için çok önemli bir proje olduğunu belirtti.
Haleplibahçe mahallesinde bir çok turizm yatırımın yapıldığını ifade eden Fakıbaba, şunları kaydetti:
"Mozaik müzesi bitmek üzere. Şehir müzesi, arkeloji müzesi, yeni iş merkezinin açılışı yapılacak ekim ayı içerisinde. Hilton Oteli, Karakoyun deresi, Samsat meydanı... Burada bir tek Kızılkoyun projesi kalmıştı. Bugün bunun da ihalesi yapıldı. Gerçekten çok mutluyuz. Çünkü o bölgenin nasıl geri kalmış bir bölge olduğunu bütün Urfa gibi ben de hatırlıyorum. Allah'a çok şükür büyük projeleri yapmak bizlere nasip oldu. Ben emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."
Yeni gençlik merkezleri açılacak
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, kente ve ilçelerde yeni gençlik merkezleri kurulacağını bildirdi.
Yıldız, yaptığı açıklamada, gençlik merkezleri aracılığıyla gençlere en iyi şekilde hizmet verdiklerini belirtti.
Kent genelinde birçok gençlik merkezin hizmet vermeye devam ettiğini hatırlatan Yıldız, "Bakanlığımız talimatları ve Şanlıurfa Valiliğinin destekleri doğrultusunda ilçelerimizde gençlik merkezi yapım çalışmalarına en kısa sürede başlayacağız" ifadelerini kullandı.
İl Milli Eğitim Müdürü İlci'nin kabülü
İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Bahçelievler Ortaokul öğretmenleri ve öğrencilerini kabul etti.
Okul müdürü Salih Kaya ve baraberindekiler, yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle İlci'yi makamında ziyaret etti.
İlci, yeni eğitim ve öğretim yılına başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Çocukların toplumların geleceği olduğuna dikkat çeken İlci, şunları kaydetti:
"Sizler, bizim geleceğimizin güvencesisiniz. Bizim bütün gayretimiz sizlerin yetişmesi ve iyi birer yurttaş olabilmesi içindir. Eğitim hayatı sizler için ne kadar yorucu, zorlu ve uzun bir süreç olarak görünse de planlı bir çalışma ile hedeflerinize ulaşacağınızdan eminiz. Sizler hedefine ulaşmış mutlu bireyler olarak hem ülkemizin geleceğine ışık tutacak hem de milletimizin umudu olacaksınız. Yeni öğretim yılının ve İlköğretim Haftası'nın tüm eğitim camiamıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum."
Ziyaretin ardından İlci, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi, hatıra fotoğrafı çektirdi. - Şanlıurfa
Son Dakika › Yerel › Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?