Sardes Antik Kenti'ndeki Kazılar - Son Dakika
Yerel

Sardes Antik Kenti'ndeki Kazılar

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, önemli bir kültür merkezi olan Manisa'da turizmden habersiz bir şekilde yaşadıklarını söyledi.

14.08.2015 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, önemli bir kültür merkezi olan Manisa'da turizmden habersiz bir şekilde yaşadıklarını söyledi.

Vali Erdoğan Bektaş, Lidya Uygarlığı döneminin başkenti olan Sardes Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarını inceledi.

Sardes Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Nicholas Dunlop'tan süren kazı çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Bektaş, kentte mevcut turizm potansiyelinin yeterince kullanılamadığını söyledi.

Kazı alanı içerisinde Artemis Tapınağı, Kazı Evi, Tümülüs Bölgesi'ni gezen Vali Bektaş, Salihli'deki Sardes Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarının 100 yılı aşkın bir süredir devam ettiğini hatırlattı.

Sözkonusu bölgenin, tarihte altın paranın basıldığı yer ile ciddi bir imparatorluk merkezi olduğunu hatırlatan Bektaş,  şunları söyledi:

"Kazı çalışmalarının yüz yılı aşkın bir süredir sürmesine rağmen şehrin ancak giriş kısmının bir bölümünü bulabilmişiz. Her detayda ayrı bir bilgi, ayrı bir sır gizli. Çalışmalarından dolayı Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Nicholas Dunlop'a teşekkür ediyorum. Meraklıları için burası vazgeçilmez bir yer. Biz Manisa'da büyük bir turizm projesine start vermek üzere çalışmalar yürütmekteyiz. Gerçekten de Manisa ve çevresi çok büyük bir turizm potansiyeline sahip. İzmir, Aydın, Denizli'de turizm etkinlikleri yoğun bir şekilde sürüyor. Biz tam bu turizm dairesinin ortasında turizmden habersiz yaşayıp gidiyoruz. Bu habersizliği, haberliliğe dönüştürmek için gerçekten ciddi bir proje hazırlamak üzereyiz. Manisa içerisindeki tüm turizm varlıklarını tespit edip onları asgari bir alt yapıya kavuşturup turizmin hedef alanları arasında sokmak için uğraşacağız. Bugünkü gezimizde aslında bu projenin bir parçası."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sardes Antik Kenti'ndeki Kazılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement