Sarıkamış'ta Şehit Olan Babaya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Sarıkamış'ta Şehit Olan Babaya Ziyaret

Ankara'da yaşayan Kıbrıs Gazisi Mehmet Erdoğmuş ve ailesi, 53 yıl önce Sarıkamış'ta şehit olan babalarının kabrini ziyaret etti.

16.05.2014 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da yaşayan Kıbrıs Gazisi Mehmet Erdoğmuş ve ailesi, 53 yıl önce Sarıkamış'ta şehit olan babalarının kabrini ziyaret etti.

Sarıkamış'a gelen aile, kabir ziyareti öncesi Vali Eyüp Tepe'yi makamında ziyaret etti.

Vali Tepe, şehit aileleri ve gaziler için devletin her zaman üzerine düşeni yapmaya çalıştığını vurgulayarak, "Bizler üzerinde bağımsız ve özgürce yaşadığımız bu toprakları şehit ve gazilerimize borçluyuz. Onun için şehit ailelerimizin, gazilerimizin her türlü maddi manevi sorunlarını çözmek bizim görevimizdir" diye konuştu.

9'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı Batı Kışlasındaki askeri şehitlikte babasının kabrini ziyaret eden ailesiyle Sarıkamış'a giden Erdoğmuş, babası İsmet Erdoğmuş'un 1961 yılında Sarıkamış'ta 9'uncu Piyade Tümen Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken, bir araç kazasında şehit olduğunu söyledi.

Dedesinin isteği üzerine babasının Sarıkamış'ta bulunan Batı Kışla Askeri Şehitliğine defin edildiğini belirten Erdoğmuş, şehitliği ilk kez ziyarete gelen amcaları Nurettin Erdoğmuş, Hayrettin Erdoğmuş ile mezarı ziyaret ederek dua okuduklarını ifade etti.

Babasının mezarını en son 2012 yılında iki kardeşiyle ziyaret ettiğini anlatan Erdoğmuş, şunları kaydetti:

"Biz bütün ailemizle Ankara'da yaşıyoruz. Bugün bütün aile fertlerimiz bu kutsal topraklara gelerek şehit babamızı ziyaret ediyoruz. Babamın 90 bin şehidin kanlarıyla sulanmış bu şühedanın yattığı topraklarda yatması bizi gururlandırır, onurlandırır. Zaten hem şehit ailesi hem de benim gazi olmam hasebiyle devlet yetkilileri bize her türlü ihtimamı gösterdi. Başta Kars Valimiz Sayın Eyüp Tepe, 13 kişilik aile heyetimizin hepsi ile yakından ilgilendi, Allah razı olsun. Diğer yandan 9'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Özoğlu ve personeli, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy'a ailem adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum."

Şehit ailesi, Sarıkamış Allahuekber Şehitlik Anıtı'nda dualar okuduktan sonra Ankara'ya döndü. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sarıkamış'ta Şehit Olan Babaya Ziyaret - Son Dakika


Advertisement