Kırşehir'de, aralarında oğlu 1998 yılında Tunceli'de şehit olan Ömer İlyas Özgürler'in de aralarında bulunduğu 7 engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye dağıtıldı.
Almanya'da yaşayan Kırşehirlilerin, Şirin Kırşehir Bedensel Engelliler Derneği'ne gönderdiği akülü tekerlekli sandalyeler, düzenlenen törenle aralarında oğlu 1998 yılında Tunceli'de şehit olan Ömer İlyas Özgürler'in de bulunduğu 7 engelliye teslim edildi.
Törende konuşan Vali Özdemir Çakacak, engellilerle sürekli istişare halinde olduklarını belirterek, şehit babası Özgürler'in sevincine ortak olduklarını söyledi.
Şehit babası Özgürler de özel harekat polisi olan oğlunun 1998 yılında Tunceli'deki bir çatışmada şehit olduğunu ifade ederek, "Bizi unutmayan, her zaman yanımızda olan Valimize teşekkür ediyoruz. Bu akülü tekerlekli sandalyeyi bize uygun gördükleri için de mutluyum" dedi.
Şirin Kırşehir Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Servet Avkapan ise Almanya'da yaşayan gurbetçiler tarafından kendilerine 5 adet manüel tekerlekli sandalye, 7 tane de akülü tekerlekli sandalye gönderildiğini anlatarak, bunları belirli bir program dahilinde ihtiyaç sahibi engellilere dağıttıklarını bildirdi.
Muhabir: Aykut Aktaş/ Abdullah Yıldız/ İsmail İçer
Yayıncı: Murat Paksoy - KIRŞEHİR
Son Dakika › Yerel › Şehit Babasının Akülü Tekerlekli Sandalye Sevinci - Son Dakika