Sekap Projesi - Son Dakika
Yerel

Sekap Projesi

(SEKAP) kapsamında Sivas'taki okullarda gerçekleştirilen "Eğitimde Toplam Kalite Yönetimi" çalışmasında derece alan okul yöneticilerine ödül verildi.

03.04.2013 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta Eğitimin Kalitesini Artırma Projesi

(SEKAP) kapsamında Sivas'taki okullarda gerçekleştirilen "Eğitimde Toplam Kalite Yönetimi" çalışmasında derece alan okul yöneticilerine ödül verildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen program, toplam kalite yönetiminin anlatıldığı sunumla başladı. Programda, ekip kategorisinde birinci seçilen Halil Rıfat Paşa İlkokulu ile kurum kategorisinde birinci seçilen Şarkışla Akçakışla İlkokulu'nun projeleri tanıtıldı.

Vali Vekili Necmi Akman, kalite yönetiminde değişmenin önemli olduğunu ve asıl arzulanacak şeyin değişim olması gerektiğini söyledi.

Toplam kalite yönetiminin de aşılması gerektiğini vurgulayan Akman,

"Sıralarımızdan geçen öğrencilerimizin Türkiye'yi dünyanın gelişmiş 10 ülkesi arasına yerleştirmesi gerekir. Eğitim modellerimizi de yeni kamu yönetimi anlayışı içerisinde yeniden değerlendirmemiz gerekir" dedi.

Akman, bu çalışmaların bir başlangıç olmasını belirterek, eğitimde kaliteyi artırmak için yönetimin bütününde kalitenin artırılmasının önemli olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ise il genelinde yapılan çalışmaların ülke genelinde yarışacak nitelikte olmasının önemli olduğunu vurguladı. Çalışmaların geliştirilmesi için kurum yöneticilerinin öz değerlendirme yapmaları gerektiğini aktaran Akpınar, "Yönetim anlayışımızı baştan planlayamamışsak, velilerle ve yöneticilerle öz değerlendirme yapmamışsak okulun gerçek problemini de bulamayız" diye konuştu.

Çalışmalara bıkmadan devam edilmesi gerektiğini vurgulayan Akpınar, haziranda yapılacak yıl sonu değerlendirmesinde daha iyi sonuç elde edeceklerini ümit ettiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından toplam kalite yönetimi çalışmalarında dereceye giren okulların yöneticilerine plaket verildi. Program SEKAP ara değerlendirme toplantısıyla devam etti.

Programa, Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Demirok da katıldı. - SİVAS

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement